hirdetes

Egy hinta a Mecsek tetején, Pécs felett: így találod meg a Flóra-pihenőt

VN

Van egy nagyon különleges hely a Mecsekben: egy hinta az erdő közepén, ahonnan természetesen csodálatos a kilátás nyílik a környékre. Te is szeretnél Pécs felett lábat lógatva hintázni, miközben a csodás kilátást kémleled? Mutatjuk hol és hogyan találhatod meg a Mecsek hintáját, azaz a Flóra pihenőhelye!

Pécs hintája a Flóra pihenő

Flóra-pihenőhely- Pécs hintája

Te tudtad, hogy Pécsnek nem csak megannyi török kori emléke van, hanem egy 400 méter magason elhelyezkedő hintája is, amit egyébként bárki használhat mindenféle térítés nélkül? Csak le kell küzdened a magasságot, mármint fel kell másznod addig, a tériszonyodat pedig lent hagynod, hogy egy életre szóló élményben lehessen részed. Pécs hangulatos macskaköves utcáinak, szépséges látnivalóinak bebarangolása után érdemes ezért a természet felé venni az irányt, ugyanis a közeli Mecsek is rengeteg kincset rejt, mint például a helyeik nagy kedvencét, ezt a nagyon különleges hintát, de előtte a Zsolnay negyedet, és a híres bikafejeket se hagyjátok ki! Pécs legjobb látnivalói ITT!  

Pécs egy hintáról szemlélve

„Kilátópont egy túraútvonalon, ahol fából készült pihenő és fahinta is van, és pompás panorámás kilátás nyílik”- ez a Flóra-pihenőhely. 404 méteres magasságból lehet itt megcsodálni Pécs városát, miközben egy hintán lógatod a lábacskáidat, és pihensz egyet a Mecsek megmászása után. Gyönyörű kilátás nyílik innen nemcsak Pécsre hanem az egész a Kelet-Mecsekre. Semmihez sem foghatón hangulat, és egy örökre szóló élmény vár itt rátok. 

hirdetes

Flóra-pihenőhely megközelítése- itt található Pécs hintája

A pécsi régi vidámparkot kell első körben felkeresnünk, hiszen innen indul az ösvény, ami a Flóra-pihenőhelyhez vezet. A bejárattal szemben állva balra kell elindulni, nem is kell sokat menni innen, csupán pár perc séta a sziklaszirt, ahol áll a hinta. Az ösvényen haladva hatalmas tisztás, tűzrakó hely, piknikező hely, farönk padok is vannak. Vigyetek magatokkal valami elemózsiát, na meg egy kockás plédet és piknikezzetek ebben a csodás környezetben. Pontos címe a Flóra-pihenőhelynek: 7627, Pécs, Szent Bertalan út 9. Jó hír, hogy nincsen belépőjegy, teljesen szabadon látogatható, akár kutyával is. Ha nem autóval vagyunk, akkor a belvárosból induló 35-ös busszal a Dömörkapuig kell menni, ahonnan pár perc séta lesz Pécs hintája. Sokan kisgyermekekkel is felkeresik a helyet, és nagyon arra sem olvastunk még panaszt, hogy sokat kellett volna várakozni, sorban állni. Csodaszép, nézzétek meg, és hintázzatok egyet Pécs felett.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aulich Lajos

Aulich Lajos:  Aulich Lajos honvéd vezérőrnagy, az 1848–49-es forradalom és... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló
X
Kövess minket facebookon!