hirdetes

5 mesés kirándulóhely a mesés Bakonyban a nyárra

VN

Bizony, bizony mi már nagyon készülünk a nyári szünetre, szinte már emeljük is a kezünket, hogy végre odalapozhassuk a naptárunkat. Mondhat bárki, bármit ez az év egyik legjobb időszaka. Mi most a gyerekek és felnőttek közös kedvenc helyére a Bakonyba invitálunk titeket egy kis mesés kirándulásra. Mutatunk is 5 kihagyhatatlan bakonyi kirándulóhelyet.

Top 5 bakonyi kirándulóhely 2022 nyár

Cseszneki Vár- a Bakony egyik legszebb kirándulóhelye

Egy hatalmas sziklaszirten áll Csesznek Vára, ami még a 13. századból maradt ránk. Nagy szerencsénkre a tatárjárást követően épült, így viszonylag épségben meg tekinthetjük ezt a történelmi erődítményt. Nemcsak kívülről, hanem belülről is meg lehet csodálni, ha valaki célba veszi, akkor érdemes beljebb fáradni. Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett, Csesznek község felett található, de ne aggódjatok, nagyon könnyen megközelíthető, és észrevehető is. A Vár Kedd és vasárnap: 10.00 - 18.00 óra között van nyitva, hétfő szünnap, a teljes árú jegy 700 Ft, a kedvezményes diák és nyugdíjas pedig 500 Ft.

Hubertlaki-tó, avagy a magyar Gyilkos-tó a Bakony egyik legizgalmasabb helye

Mi előre szóltunk, hogy a Bakonyban bizony olyan különleges helyeket lehet találni, ami egyhamar kicsik és nagyok kedvencévé válik. A Hubertlak-tó, amit a helyiek csak a magyar Gyilkos-tóként emlegetnek is egy ilyen. Ezt a tavat mesterségesen hozták létre még az 1900-as években, de látványvilágra teljes mértékben megegyezik a nagytestvérrel. „Gyalogos és kerékpárútvonal egy békés tó körül, egy rókák és vízi madarak otthonát adó sűrű erdőben.”- olvasható a leírásában…hát kell ennél több? Sokak szerint ez a Bakony legszebb tava, mi viszont azt mondjuk, hogy párját sem találni az egész országban, nemcsak a Bakonyban!

hirdetes

Római-fürdő-vízesés a Gaja pataknál a Bakony mélyén

A római dolgokat mindenki szereti, a fürdőket is, és a vízeséseket is, tehát itt baj nem lehet. A Gaja patak egyszerre mind a hárommal örvendeztet meg minket. Ez az érdekes sziklafallal ellátott hely főleg csapadékos időben nagyon látványos, de napsütésben is lehet erre nézelődni. Bakonynána és Jásd között található a legszebb szakasz. Csodás túrát lehet itt tenni, hiszen a környezet csodálatos. 

Ámos-hegyi kilátó a Bakony fénypontja

Mindenki ismeri a kirándulóhelyes listák alapvető törvényét, vár és kilátó nem maradhat ki a felsorolásból. Éppen ezért mi rögtön egy várral indítottuk a Bakony legszebb kirándulóhelyeit felsorakoztató listát, de kilátóról még ez idáig nem esett szó. Mindenkit nyugalomra szeretnénk inteni, ugyanis pótoljuk az elmaradásunkat, méghozzá a Bakonybéli Ámos-hegyi kilátóval, aminek megtekintéséhez Eplény felfedezését is ajánljuk. Az Eplényi libegő egészen a csúcsig visz! 

hirdetes

A legkülönlegesebb bakonyi kirándulóhely: Úrkúti Őskarszt

Ha akartok látni valami egészen különlegeset, ami olyan, mintha nem is evilági lenne, akkor az Úrkúti Őskarszt izgalmas túraútvonalát semmiképpen ne hagyjátok ki! Itt létrák segítségével járhatjátok be az egész világon egyedülállónak számító geológiai képződményt. 100 millió éves kőzetek között barangolhattok, amikben ősidőbéli állatok nyomai találhatóak meg. A Csárda hegy csodája Ajkától nem messze található. 

Még egy szuper szállást is tudunk ajánlani a környéken, ami éppen az előbb emlegetett Ajkán található, de a többi csodás bakonyi látnivalótól sincsen messze. A négycsillagos Kristály Hotel egy olyan wellness szálloda, ahol nemcsak kényelmes szobák, bakonyi ízekkel dolgozó étterem, modern wellness, exkluzív bár van, hanem barátságos, megfizethető árak is. Minden részletet itt találtok: wellness szálloda Balaton.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Badacsonyi kéknyelű

Badacsonyi kéknyelű: az egyik leghíresebb magyar szőlőfajta a kéknyelű. Ez egy ősi... Tovább

Francia drazsé

Francia drazsé: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Maga a szó egyébként francia... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!