hirdetes

Ezért érdemes ellátogatnod a Balatonhoz

LK
Nézd meg, hogy miért érdemes ellátogatnod a Balatonhoz!

3. Itt rendezik a kontinens egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválját

A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. Az öt napig tartó, minden évben megrendezett fesztivál otthona a Balaton déli partján fekvő Zamárdi városa. A rendezvényen többek között úszó bárok, kempingterület és szabadidős részlegek is igénybe vehetők azoknak, akik több napra is szeretnének beköltözni ide.

4. Híres magyar borok hazája

A Balaton északi partja Magyarország egyik legkiválóbb bortermelő területe. Badacsony külön említést érdemel – az itteni talaj vulkanikus ásványi anyagokban gazdag, ennek köszönhetően rendkívül termékeny. Az első tőkéket még a XIV. századi ciszterci szerzetesek ültették Badacsonyban – innen kapták nevüket a szürkebarát szőlők. A legtöbb hegyoldalban működő szőlőföld és borászat kóstolási lehetőségeket is kínál. A Balatonfüredi Borhetek során minden évben több mint 250 borfajta kerül kiállításra.

hirdetes
hirdetes

5. Egy lépésre van Európa legnagyobb termáltavától

A Balaton délnyugati csücske mellett található a Hévízi-tó, Európa legnagyobb termáltava. A gyógyító erejű kénes víz kellemes 30°C-os, és különböző ízületi problémák enyhítését ígéri. Az úszkáláson kívül egy pihentető masszásra is befizethet az ember. A tó mellett egy vízterápiával is foglalkozó kórház is üzemel.

6. Az egész Balatont egy hosszú kerékpárút veszi körül

Ha egy kétkerekű kihívásra vágysz, akkor tekerd körbe a Balatont bicikliden – az egész tó körbekerékpározható, ami egy összesen 204 kilométer hosszú utat jelent. Persze út közben több megállóba is be lehet térni egy frissítőre és egyéb finomságok elfogyasztására. Az út a Balaton déli partján kevesebb emelkedőt szel át, így ha egy kevésbé megerőltető tekerésre vágysz, akkor maradj ezen az oldalon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béke-barlang

Béke-barlang:  1952-ben tárták fel hazánk harmadik leghosszabb barlangját, amely 7193... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarság
X
Kövess minket facebookon!