hirdetes

8 kihagyhatatlan látnivaló a Balaton környékén

Puskás Rékka
Ezeket nem hagyhatod ki, ha a Balaton környékén jársz!

5. kiránduló cél: Hévízi tófürdő

A rómaiak már több mint kétezer évvel ezelőtt jártak ide fürdeni. A környék egész Közép-Európa egyik legnépszerűbb fürdőjévé nőtte ki magát a pihenésre vágyók és a különleges, ásványi vizek gyógyító erejét keresők körében. Csak a Balaton térségében több mint 1000 természetes forráshely található, amelyek közül mind gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Hévíz ezek közül kétségtelenül a legismertebb. Emellett kétségtelenül a gyógyulás egyik legkellemesebb formája, ha az ember lebeg a melegvízben a tó tükrének felszínén.

6. kiránduló cél: Pannonhalmi Bencés Főapátság

A világ egyik legnagyobb apátságára méltán büszkék lehetünk. Az kolostorkomplexum az egész területet a „felügyelete alatt tartja” a város melletti hegyről. A szerzetesek még 996-ban telepedtek itt le a kereszténység európai elterjesztése céljából. A főapátság a mai napig is működik, és több gyönyörű részt is kialakítottak benne, köztük egy, a XIII. századból származó könyvtárat is rejt magában.

7. kiránduló cél: Festetics-kastély

Amikor a Festetics család a XVIII. században Magyarországra költözött, ezt a lenyűgöző, kertekkel körülvett barokk kastélyt választották otthonuknak. A francia bőség ihlette monumentális kastélyban 34 szoba található összesen két emeleten. Neoklasszikus bútorokat találunk benne, az ország legnagyobb könyvárával és aranykeretes portrékkal.

hirdetes

8. kiránduló cél: Víz alatti barlangok

A Balaton vize számos csodát rejt. Úgy 15-20 méterrel a felszín alatt egy egész barlangrendszert fedeztek fel 1903-ban, amelyet kilenc évvel később a nyilvánosság számára is elérhetővé tettek. A barlangrendszer több mint 3 kilométer hosszú és több átjárót, földalatti karsztképződményt, csatornát és üreget tartalmaz.

Te hova mennél legközelebb legszívesebben?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház:  Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. 1883-ban... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!