hirdetes

Garten Balaton Kortárs Művészeti Hetek: szuper programok Lovason, Alsóörsön és Csopakon

VN

Idén már három észak-balatoni településen: Lovason, Alsóörsön és Csopakon várja a közönséget kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel és egyéb programokkal péntektől augusztus 21-ig a Garten Balaton Kortárs Művészeti Hetek, együttműködésben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekttel.

Balaton Kortárs Művészeti Hetek 2021

A fesztivál a  a helyi művészeti élet fontos része

A Garten Balaton a kortárs művészet egyik legfontosabb Balaton-felvidéki találkozási pontja, melynek célkitűzései találkoznak az EKF legfontosabb céljaival is - mondta el a Garten Balaton szerdai sajtótájékoztatóján Lovason a Veszprém-Balaton 2023 - EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos. Navracsics Tibor kiemelte: az Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés feladata felhívni az európai közvélemény figyelmét egy-egy városra, régióra. Emellett azonban legalább ilyen fontos célja az EKF-nek a helyben élők hagyományait, identitását, összetartozását megerősíteni. A Garten Balaton pontosan erről szól: a rendezvénysorozat néhány év alatt a helyi művészeti élet fontos katalizátorává vált, miközben az általa bemutatott műalkotások az európai művészeti áramlatokba is beviszik Lovast - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

hirdetes
   

Több helyszínen lesznek programok a Balaton Kortárs Művészeti Hetek programjain belül

Nagy Krisztián, a Veszprém-Balaton 2023 Kultháló VEB2023 projektjének menedzsere arról beszélt, hogy a Kultháló bázisai segítik a helyi művészek és a lokális közösség közötti kapcsolat kiépítését, erősítését, a lokálpatrióta életérzés kialakítását, miközben a helyi lakosság, valamint az arra nyitott közönség is részesévé válik az alkotótevékenységnek. A Gartennel kialakított együttműködés a Kultháló első állomása, de két további helyszín: a szentbékkállai Pegazus és - könnyűzenei fókusszal - a Salföld Bánya is csatlakozott már az együttműködéshez - közölte.

hirdetes
   

Milyen programokra lehet számítani? Lapozz és mutatjuk a részletes programtervet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Főzés

Hiába, egy jó és tapasztalt háziasszonynak sem jut mindig eszébe, hogy mit főzzön vagy... Tovább

Tiszántúl

Tiszántúlnak szokás nevezni Magyarország azon részét, melyet a Tisza és az ország keleti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!