hirdetes

Hol a legszebb a Balaton? A Balaton legszebb panorámás helyei

VN, ZH

Tisztázzuk gyorsan: A Balaton mindenhol szép! Helyesen a címben szereplő kérdés is így szólna: Honnan a legszebb a Balaton? (csak erre nem kattintottak volna annyian). A Balaton legszebb panorámát adó helyeit fogjuk sorra venni!

Balaton legszebb panorámás helyei

A Balaton legszebb panorámás helyei: Őrtorony-kilátó

Tihanyról nem nagyon tudok nem elfogultan írni, hiszen szerintem a Balaton partjának egyik legszebb helye….és persze e legszebb kilátás is innen nyílik a Balatonra! Tihany legszebb helyeit ebben a cikkben mutattam be. Olvassátok el, és járjátok be ezeket a csodahelyeket! De a lényegre térve, a 216 méter magas Apáti-hegyen található Őrtorony-kilátóból tényleg elképesztően szép a kilátás, amit ha egyszer megnéz valaki, sosem felejti el. Láthatóak nemcsak a Balaton hullámai, hanem Füred hegyei, és ha erősen nézzük, kivehető a Kőröshegyi-völgyhíd és a somogyi lankák is.

A Balaton legszebb panorámás helyei: Jókai-kilátó

Na, már megint ott tartunk, hogy az egyik kedvenc Balaton parti településemről lesz szó….de mit lehet tenni, ha Balatonfüred is verhetetlen. Rengeteg látnivaló, természeti és kulturális kincs van itt, és még a strandja is kiváló, Balatonfüred összes szépséges helye ebben a cikkben! Szóval Balatonfüred csodás, ahonn még a kilátás is csodás, ehhez pedig csak fel kell keresni a Jókai Mórról elnevezett kilátót. Igen Jókai Mórról, egyik legzseniálisabb írónkról, aki maga is rajongott a Balatonért, Füredért, ráadásul itt írta meg legnagyobb regényét is. A Lóczy-barlangtól kell elindulni a zöld háromszög jelzést követve a kilátóhoz, ami mesés balatoni panorámát ad. Egyébként több szép kiránduló hely is van a környéken, érdemes más túraútvonalakon is végig menni. 

hirdetes

A Balaton legszebb panorámás helyei: Szaplonczay-panorámasétány

hirdetes

Fonyódot sem hagyhatjuk le a listáról, amikor a Balaton legszebb panorámás helyeiről szóló cikkünket írjuk, ugyanis legendás festőnk, Szinyei Merse Pál is pontosan ebbe a látképbe szeretett bele. Nem messze van innen a híres neves Fonyódi villasor is, ami tele van szebbnél szebb különleges épületekkel. A Szaplonczay-panorámasétányon sétálva többször lélegzetelállító panorámát lehet elkapni, de a fel-felbukkanó szobrokat, emlékműveket is érdemes szemügyrevenni. 

A Balaton legszebb panorámás helyei: Batsányi-kilátó

Balatongyörökre kalauzolunk titeket, hogy megpillanthassátok a legcsodásabb panorámát, a magyar tenger csillogó kékjét, egy különleges szemszögből ebben a mesés kilátóban. A Batsányi-kilátó a Pap-hegy csúcsán található, 269 méter magasan, ahova fokozatos emelkedős út vezet fel, ami fél óra alatt kellemes tempóval bejárható. A hegy Batsányi János költőről kapta a nevét, aki a Balaton szülöttje volt, egészen pontosan Tapolcán született, azonban tanulmányait Keszthelyen végezte el. Láthatjuk innen a tündöklő Balatont, Fonyód hegyeit, és ha nagyon erősen nézzük, akkor még a Somogyi-dombság is meg-megcsillan!

Vannak jó Balatonos képeid, vagy tippeid mások számára, hogy mit fedezzenek fel a magyar tengernél? Lépj be Szeretlek Balaton csoportunkba és oszd meg másokkal is! Bár nem kilátó, de a panoráma csodás, ahogyan az óriási mamutfenyők és más különleges növények: a Folly Arborétumot is érdemes megcsodálni!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

Ábel a rengetegben

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye, az Ábel-trilógia első kötete.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!