hirdetes

Szereted a levendulát? Akkor ismerd meg ezeket a meseszép helyeket!

Sz.F., ZH
Öt meseszép levendulás hely a Balatonnál!

Magyar Provence – Monoszló

A Káli-medence keleti részén, a Hegyestű alatt találhatjuk meg Magyarország egyik legszebb helyét! Számunkra az volt a legjobb, hogy távol helyezkedik el a turistáktól, így nem kell kerülgetni azt a sok embert.  A levendulabirtok területe nyolc hektár, ebből 3,5 hektár van beültetve levendulával, egész pontosan 3 hektár francia-, és fél hektár angol levendulával.

A terület legszebb része az úgynevezett Nagy francia levendulaföld, ahol egyben, egy hektár francia levendula nyújt csodálatos látványt! A birtokon június 10-től július 15-ig virágoznak a lila szépségek, tehát itt sokkal hosszabb a szezon, mint máshol. Ennek az az oka, hogy még az azonos fajták is más-más időben virágoznak a különböző fekvésű táblákon. 

hirdetes

Kőröshegyi levendulás

A Balaton déli partján találhatjuk meg ezt a 2012-ben alapított gazdaságot. Ezen a területen azóta is azon dolgoznak, hogy erős és egészséges növényeket neveljenek, 2017-ben pedig úgy gondolták, hogy megosztják a levendula szerelmeseivel is a virágokat, és a tőlük látható páratlan balatoni panorámát. Egész júniusban látogatható a birtok, mindenkit szeretettel várnak, sőt, még szedhetünk a levendulából is, különböző méretű aratótáskák közül lehet választani, melyekhez metszőolló is kölcsönözhető!

Szent Balázs-hegyi Levendulás – Balatoncsicsó

A Szent Balázs-hegyi Levendulás Szentantalfán találhatón, egy páratlanul szép területen. Ha odaérünk a Szent Balázs-hegyhez, nincs más dolgunk, mint követni az utánozhatatlan levendulaillatot, és gyönyörködni a kilátásban, tényleg nem mindennapi élmény!

hirdetes

Laszip Tamás egy napon elhatározta, hogy nem hagyja kárba veszni a telke végében lévő kihasználatlan területet, és létrehozott egy dús, csodaszép levendulaültetvényt, amit még az első évben ő maga szüretelt, később azonban belátta, hogy sokkal jobban örülne annak, ha minél többen örülhetnének vele, és learathatná több emberrel közösen a levendulát. Azóta pedig látogatható a birtok, ha erre jártok, mindenképp térjetek be ide is! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeptember

Szeptember: az év 9. hónapja, sokak szerint az év legszebb időszaka. Az ősz kezdete, a munka... Tovább

Aratóünnep

Aratóünnep: nyári népszokás, mely manapság szinte teljes egészében kihalt. Ez a napot ott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!