hirdetes

Kell védettségi igazolvány a balatoni fizetős strandokon? A szabadstrandokra mehet bárki?

VN

A Nagy kérdés, ami mostanában mindenkit foglalkoztat: kell védettségi, vagy nem kell védettségi? Valahol szomorú is, hogy ez alapján dönti el az ember, hogy megy-e mondjuk a barátaival programozni, de valahol meg teljesen érthető is. Mutatjuk mi a helyzet a balatoni strandokkal.

Kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon?

Kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon?

Ha részleteiben menően megvizsgáljuk az ezzel kapcsolatos rendelkezést, akkor választ kaphatunk a kérdésre. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők részt vehetnek 500 fősnél nem nagyobb szabadtéri rendezvényen, maszk nélkül, azonban maszkban sem vehetnek részt olyan rendezvényen, amely zenés-táncos (és nem lakodalom vagy kis családi rendezvény), éttermekben, kávézókban csak szabad téren fogyaszthatnak maszk nélkül, ha bemennek a mosdóba vagy fizetni, akkor fel kell venniük a maszkot. Mivel a Balaton partja nem minősül zárt térnek, így a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is beléphetnek mind a fizetős, mind a szabadstrandok területére a Balatonnál, és az ország több területén is. 

„Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban. Nem kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire.”-írja az ATV.
hirdetes

Szerinted ez a jó döntés? Lapozz lentebb is, mert ajánlunk jó kis ingyenes strandokat is!

Szerinted helyes, hogy nem kell védettségi a balatoni strandokon?

Akkor semelyik strandon sem kell védettségi?

hirdetes

A zárt fürdőkre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal, illetve kiskorúaknak védett kisérővel, esetleg orvosi beutaló felmutatásával lehet belépni. Biztosan neked is megfordult a fejedben, hogy de hát nem veszélyes es? Biztosan óriási tömeg lesz… Azt látva, hogy a teraszokon összegyűlt oltott és oltatlan emberek tömege sem okozott problémát, bizakodóak lehetünk. De természetesen a nyitott strandokon is lesznek előírások. Biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, ez körülbelül a strandokon 10 négyzetméter/fő területet jelent meglegyen. Ez a fizetős strandokon az üzemeltető feladata, szabadstrandokon pedig ki lesz írva.

Melyik strandra menjek?

Azt nem tudjuk megmondani, hogy melyik strandra menj, de azért van néhány ajánlatunk. ITT például összegyűjtöttük tavaly a Balaton összes szabadstrandját mind az északi, mind a déli parton, ahova teljesen ingyenes a belépés. ITT a kedvenc strandunkat mutatjuk be, ami ráadásul teljesen ingyenes. IDE kattintva megnézheted a tavaly legjobb minősítést elért strandok listáját. ITT a Dunakanyar legjobb ingyenes strandjairól írtunk. ITT pedig a Balatontól csupán egy karnyújtásnyira lévő gyógyvizes szabadstrandot mutatjuk be, amit te is imádni fogsz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Január

Január: az év első hónapja.  Különböző elnevezések szerint szokás hívni a Fergeteg... Tovább

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!