hirdetes

Mi mindent lehet csinálni a Balatonon télen?

Sz.F.

Habár sokak tudatában nyári programparadicsomként van jelen, a Balaton valójában egész évben rengeteg lehetőséget kínál mind az aktív, mind pedig a passzív kikapcsolódásra – még télen is. Bizony, a magyar tenger szerelmesei a téli hónapokban is visszatérhetnek kedvenc helyükre némi kellemes időtöltésre – csak éppen nem fürdőruhában. A következőkben felsorolunk néhány téli időtöltést, amikért megéri idén is ellátogatni a Balatonra!

A Balatonnál télen

Balatoni borozás télen is

Nem számít, mikor látogat el az ember a Balatonra, hiszen borozgatni mindig lehet. Télen előkerülnek a vidék legkiválóbb vörösborai, amik tökéletesek egy bőséges vacsora mellé, vagy forralva egy didergő esti séta után. Balaton. Borok. Kell még ragozni?

Korcsolyázás a Balaton jegén

A befagyott Balatonhoz fogható látvány nemigen van máshol Magyarországon (vagy egész Közép-Európában). A magyar tenger óriási részei válnak korcsolyázhatóvá, amint az időjárás fagyosra fordul. Januárban a Balaton-átcsúszást is megrendezik, ami lényegében a nyári Balaton-átúszás téli, korcsolyás megfelelője. Ez egy olyan élmény, amit sem a Balaton, sem a csúszkálás szerelmesei nem hagyhatnak ki!

hirdetes

Téli hangulat a Koloska-völgyi Vadasparkban

Habár nem olyan népszerű, mint hazánk nagyobb állatparkjai, a Koloska-völgyi Vadaspark Balatonfüred mellett kellemes menekülőpontot kínál mindazoknak, akiknek elegük van a nyüzsgésből. Nézd meg, hogy hogyan telelnek az őzek, a szarvasok, és a többi erdei állat ezen a rejtett helyen. 

hirdetes

Szilveszterezz a Balaton mellett

Nem mindenki szereti őrült bulizással tölteni az év utolsó éjszakáját – vannak, akik egy meghittebb, vagy legalább a nyüzsgéstől távolabbra eső helyen ünnepelnék az újévet. Nos, nem egy vendégház várja, hogy lefoglalják egy emlékezetes szilveszterezésre, de érdemes igyekezni, mert biztosan rohamosan fogynak így az év vége felé!

Karácsonyi vásár a Balaton mellett

Ha még karácsony előtt sikerül eljutnod a Balatonra, akkor szánj tegyél félre egy kis időt, hogy meglátogathasd a Folly Arborétumot, ahol idén télen sem marad el a December 9 és 23 között megtartott Adventi Kézműves Vásár. Itt aztán nincs hiány a kézműves ajándéktárgyakból, de persze a vidék legfinomabb kézműves ételeihez és italaihoz is hozzá lehet jutni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szekszárdi borvidék

Szekszárdi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A szekszárdi borvidék Magyarország... Tovább

Népszabadság

Népszabadság: A Népszabadság Magyarország legnagyobb országos politikai, közéleti napilapja... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!