hirdetes

Mi mindent lehet csinálni a Balatonon télen?

Sz.F., ZH
A Balatonnál télen

Kenuzás a Hévíz-patakon

Habár a téli hideget és a kenuzást ritkán említik egy mondatban (vagy akár egy bekezdésben) nálunk erre is van lehetőség. A Hévíz-patak november és március között is meleg, és evezhető marad, és ebben az időszakban szervezett kenutúrákon is részt lehet venni egy 10 majdnem kilométeres szakaszon.

Csobbanj egyet Szigligeten

Szigligeten már évek óta él egy különleges tradíció, amit minden év első napján megrendeznek a községben. Az „újévi csobbanás” nem más, mint egy intenzív hidegfürdő a Balatonban, ami állítólag remek gyógyír a másnaposságra. Persze Szigliget más érdekességekkel is várja a látogatókat, ott van például a helyi vár, és a korcsolyapálya is.

hirdetes

Látogass el Veszprémbe

Nem muszáj a Balatonig menni, vagy végig ott maradni, ha az ember több napra elutazik a magyar tengerhez. A tó közvetlen közelében nem egy város várja, hogy felfedezzék télen. Veszprémben például számos múzeumot, éttermet látogathatsz meg, de persze ott van még az állatkert is. Ha nem bánod, hogy utazgatni kell egy kicsit, mindenképpen nézz körül!

hirdetes

Csodáld meg a környéket a Kopasz-hegyről

Nem messze a Balatontól fekszik Mindszentkálla települése, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Káli-medencére, és a Balaton egy részére is. Mivel ez a részt nem sokan ismerik, így nem igazán kell attól tartanod, hogy egy nagy tömeg zavarná meg túrázásodat. 

Járd végig az éttermeket

A kiváló balatoni éttermeket napestig sorolhatnánk – ezek a létesítmények éppen olyan gasztronómiai élményeket nyújtanak, mint az év bármely részében, és sok helyen helyi hozzávalókkal készítik az ételeket. Ha ezek mellé még egy pohár vörösbor is lecsúszik, akkor elmondhatod magadról, hogy te már kóstoltad a Balaton ízét!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1896-os millenniumi ünnepségek

1896-os millenniumi ünnepségek:  Az 1896-os millenniumi ünnepségek Magyarország... Tovább

Magyar agár

Magyar agár: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A magyar agár a legkevésbé ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!