hirdetes

Az Aggtelken található Baradla-barlang az UNESCO Világörökség része

SzT
A csodálatos cseppkőbarlang Aggteleken - A Baradla-barlang

A Baradla-barlang túrái

A Baradla-barlang látogatható szakaszai különböző túrák keretében fedezhetők fel. Íme néhány túra, amelyet érdemes kipróbálni:

Aggteleki rövidtúra a Baradla-barlangban

Ez a túra a barlang aggteleki bejáratától indul, és körülbelül egy órát vesz igénybe. A túra során megcsodálhatod a barlang legszebb cseppkőképződményeit, mint például a Csillagok Termét és a Tigris-termet. Az útvonal teljes hosszában kiépített és villanyvilágítással ellátott, így utcai öltözékben is kényelmesen teljesíthető.

Jósvafői rövidtúra a Baradla-barlangban

A jósvafői bejárattól induló túra szintén egy órás, és a barlang másik gyönyörű szakaszát mutatja be. Itt látható többek között a Színház-terem és a Táncterem is, ahol a különleges akusztikának köszönhetően gyakran rendeznek koncerteket.

hirdetes
hirdetes

Vörös-tói túra a Baradla-barlangban

Ez a túra a világ leghosszabb villanyvilágítással és járdákkal kiépített barlangi túraútvonala. A Vörös-tótól indulva két és fél órás sétával fedezheted fel a barlang legszebb szakaszait, beleértve a Vörös-tó alatti területet is. A túra során gyönyörű cseppkőoszlopokat, függő- és állócseppköveket, valamint mésztufagátakat csodálhatsz meg.

Kalandtúrák a Baradla-barlangban

Előzetes regisztrációval felfedezheted a Baradla-barlang rejtettebb zugait is. Megnézheted a Meteor-barlangot, ami mind közül a legnehezebb extrém túra. Megnézheted még a Rákóczi-barlangot és a Földvári-barlangot, mely túrák közepes nehézségűek. Ha nem extrém nehéz, de azért nehéz túrára vágysz, akkor érdemes lehet regisztrálnod a Hosszútúrára, a Retek-ági túrára vagy a Kossuth-barlangi túrára.

A Baradla-barlang nemcsak Magyarország, hanem a világ egyik legjelentősebb természeti kincse is. Gazdag élővilága, különleges klímája és lenyűgöző cseppkőképződményei minden látogatót elvarázsolnak. Ha szeretnéd felfedezni ezt a csodálatos helyet, válassz egyet a számos túra közül, és merülj el a barlang rejtett szépségeiben. Ne feledd, hogy a barlang egész évben látogatható, így bármikor belevághatsz a felfedezésbe!

Forrás: anp.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István

Szent István: I. István, születési nevén: Vajk. Ő volt az utolsó magyar fejedelem és az... Tovább

Hurka-kolbász

Hurka-kolbász: A disznótoros ételeink alapját jelenti a hurka és a kolbász is. Több féle... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyarország