hirdetes

5 jó könyv erre a silány évre: Bill Gates 2020-as téli könyvlistája

VN

A jó öreg Bill Gatestől már megszokhattuk, hogy kisebb-nagyobb időközönként közzé tesz egy olvasmány listát kedvenc könyveivel. Nem történt ez máshogy most sem, a napokban meg is jelent a 2020-as téli Gates féle könyv lista, azaz 5 jó könyv ennek a silány évnek a zárására.

Bill Gates téli könyvlista 2020
„Nehéz időkben - és kétségtelen, hogy 2020 nehéz időknek minősül -, akik szeretünk olvasni, mindenféle könyvhez fordulunk. Idén voltak idők, amikor úgy döntöttem, hogy elmélyülök egy nehéz témában, például az idei Black Lives Matter tiltakozások alapjául szolgáló igazságtalanságokban. Máskor ritmusváltásra volt szükségem, valami könnyebbre a nap végén. Ennek eredményeként sokféle könyvet olvastam, köztük rengeteg kiválót. Itt van 5 könyv különféle témákról, amelyeket ajánlanék a 2020-as év lezárásakor. Remélem, talál valamit, ami segít Önnek jó hangulatban befejezni az évet.”

Lássuk hát ezt az 5 könyvet!

The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness, Michelle Alexander

A könyv az idén nagy visszhangot kapó színes bőrűekkel szembeni igazságtalanságot jeleníti meg. „Mint sok fehér ember, az elmúlt hónapokban megpróbáltam elmélyíteni a rendszerszerű rasszizmus megértését. Alexander könyve szemet nyitó képet nyújt arról, hogy a büntető igazságszolgáltatási rendszer hogyan méltánytalanul célozza meg a színes közösségeket, és különösen a fekete közösségeket. Különösen jól magyarázza a tömeges bebörtönzés előzményeit és számát. Néhány adatot ismertem, de Alexander valóban segít kontextusba helyezni. A könyvet minden eddiginél meggyőződve fejeztem be, hogy igazságosabb megközelítésre van szükségünk az ítélethozatalra és nagyobb befektetésekre van szükség a színes közösségekben.” Akiket érdekel ez a téma, azoknak mindenképpen ajánlott, de azoknak is, akik még csak most ássák bele magukat a dologba. Ez egy olyan téma, ami felett nem szabad, és nem is lehet elsiklani napjainkban!

hirdetes

Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World, David Epstein

hirdetes

„Epstein ebben a lenyűgöző könyvben azt állítja, hogy bár úgy tűnik, hogy a világ egyre több szakosodást követel meg - például a karrieredben -, valójában több emberre van szükségünk, akik „széles körűek és sokrétű tapasztalatokat és perspektívákat vesznek igénybe, miközben fejlődnek”. Példái Roger Federertől Charles Darwinig, a hidegháború idején a szovjet ügyek szakértőiből származnak. Úgy gondolom, hogy az ő ötletei még a Microsoft sikerének megmagyarázásában is szerepet játszanak, mert olyan embereket vettünk fel, akik valódi szélességűek voltak a szakterületükön.” Kiknek ajánlja Bill Gates ezt a könyvet? Azoknak, akik szeretnének fejlődni, feljebb lépni a karrierjükben!
 

Bill Gates 2020-as könyvlistájának folytatásához lapozz egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aranycsapat

Aranycsapat: a magyar labdarúgás elsőszámú csapatának szokás nevezni az Aranycsapatot,... Tovább

Terror Háza

Terror Háza: Budapest egyik legmegindítóbb múzeuma, melyet évente több százezer magyar és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld Programajánló Regény Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!