hirdetes

5 jó könyv erre a silány évre: Bill Gates 2020-as téli könyvlistája

VN
Bill Gates téli könyvlista 2020

The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz, Erik Larson

Bár ez egy történelmi témájú könyv, valójában mindenkihez szól, most a Covid idején. Bill Gates így nyilatkozott róla: „Néha a történelemkönyvek sokkal relevánsabbnak érzik magukat, mint azt szerzőik el tudták volna képzelni. Ez a helyzet az 1940 és 1941 évek ragyogó beszámolójával, amikor az angol állampolgárok szinte minden éjszakát pincékben és metróállomásokban tömörülve töltöttek, miközben Németország megpróbálta őket alávetettséggel bombázni. Az általuk érzett félelem és szorongás - bár sokkal súlyosabb, mint amit a COVID-19 esetében tapasztalunk - ismerősnek tűnt. Larson élénk képet ad arról, milyen volt az átlagpolgárok élete ebben a szörnyű időszakban, és nagyszerű munkát végzett néhány olyan brit vezető profilozásában, akik átélték őket a válságon, köztük Winston Churchill és közeli tanácsadói.” Ebből a könyvből nem fogod megismerni az egész világháború történetét, de egy nagyon jó képet kaphatsz az akkori időkről! 

hirdetes

The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War, Ben Macintyre

Egy ismeretterjesztő könyv is felkerült Bill Gates 2020-as téli könyvlistájára, aminek középpontjában Oleg Gordievsky, a KGB tisztje szerepel, aki kettős ügynök lett a britek számára, a másik főhős pedig Aldrich Amesre, aki valószínűleg elárulta. Bill Gates azért emelte ki ezt a történetet, mert egyrészt nagyon izgalmas, tele csavarokkal, vagy ahogyan ő fogalmazott: „olyan izgalmas, mint a kedvenc képregényeim”, másrészt pedig nem csak nyugati forrásokra, hanem orosz adatokra is támaszkodik, ez a kettősség pedig még izgalmasabbá teszi a könyvet.

hirdetes

Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine, Bijal P. Trivedi

Egy újabb tudományos alapokun nyugvó könyv zárásként. „Ez a könyv valóban felemelő. Ez egy figyelemre méltó tudományos innováció történetét dokumentálja, ami javította szinte az összes cisztás fibrózisos beteg és családja életét. Ez a történet számomra különösen értelmes, mert ismerek olyan családokat, akik részesültek a könyvben leírt új gyógyszerekben. Gyanítom, hogy az elkövetkező években még sok ilyen könyvet fogunk látni, mivel a laboratóriumokból egyre nagyobb ütemben jelennek meg az orvosbiológiai csodák.” És ez remek mondat is zárásként! Jó olvasást! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar operett

Magyar operett: a magyar operett messze földön híres. A magyar operett első sorban Kálmán... Tovább

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld Programajánló Regény Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!