hirdetes

Itt lenne a vége? Bill Gates jövőre kimondaná a világjárvány végét...

TK

„Miért gondolom, hogy a COVID-19 járvány vége már a láthatáron belül van?” Bill Gates szerint lehet, hogy ostobaság újabb jóslatot tenni, de úgy gondolja, hogy a világjárvány akut szakasza 2022-ben véget ér.

COVID-19 vége

Egyáltalán nem kérdés, hogy az Omicron változat aggodalomra ad okot – mégis, a következőkben a világ potenciálisan jobban felkészült a rossz változatok elleni küzdelemre, mint a járvány eddig bármely szakaszában. Természetesen, minden alkalommal, amikor egy új változat jelenik meg, Bill Gates abban reménykedik, hogy a jövő évben a COVID-19 a legtöbb helyen már endémiás betegséggé válik, bár jelenleg megközelítőleg 10-szer halálosabb az influenzánál.


„Kezdünk a járvány vége felé haladni…”


Annak ellenére, hogy a járvány véleménye szerint is a vártnál tovább húzódott, sok minden jól ment – már ha csak az oltások tekintetében történő fejlődést vesszük figyelembe. Bár a világjárvány megállítása végső soron a rendszerekre és a kormányokra hárul, az elmúlt két év megmutatta, hogy az egyének képesek valódi hatást elérni – a maszkhasználati stratégiák, illetve a karanténhelyzetek kapcsán.

hirdetes
A világjárvány a kormányzás hatalmas próbája volt. Amikor a járvány végre véget ér, tisztelgés lesz a globális együttműködés és innováció ereje előtt. 


Miért is lehetünk optimisták 2022-ben?


Bill Gates szerint a kulcs, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy megismételjük az elmúlt két év szenvedését. 

hirdetes


„Továbbra is optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy képesek vagyunk egy olyan világot építeni, ahol mindenkinek lehetősége van egészséges és eredményes életet élni” állítja, ez a viszont attól fog függeni, hogy meg tudjuk-e majd állítani a következő világjárványt. Véleménye szerint, itt az idő, hogy tanuljunk a hibáinkból, hiszen a világnak lehetősége volt befektetni olyan eszközökbe és rendszerekbe, melyek képesek lesznek megakadályozni a járványt.

 

Cikkünk még nem ért véget, amennyiben érdekel folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

A hunok faja és nyelve

A hunok faja és nyelve: A hunok faji hovatartozását az emberi egymaga nem tudja meghatározni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld
X
Kövess minket facebookon!