hirdetes

Bip bip, emlékszel erre a mesére te is igaz?

Bettina
prérifarkas és a kengyelfutó gyalogkakukk

 Az 1980-ban nálunk is bemutatott amerikai rajzfilmsorozatot kritika is érte, az egyik magyar lap újságírója például azt írta „nem hinném, hogy a legkisebbjeink el lennének ragadtatva attól a borzalmasan lüke farkastól.” Ez nem volt annyira találó, talán egy elég elhamarkodott kritika volt, mivel elég nagy sikert aratott az amerikai rajzfilmsorozat hazánkban is.

Robert McKimson a Warner Bros. másik rajzfilmrendezője szintén nagy név volt a szakmában. A legenda szerint egy fiatalkori agyrázkódás után lett érzéke a rajzfilmfigurák megalkotásához. Neki köszönhetjük Tapsi Hapsit vagy éppen Speedy Gonzalest, a mexikói egeret. McKimson váratlanul és sajnos elég fiatalon halt meg. Mindössze 66 éves volt, amikor 1977-ben egy ebéd közben végzetes szívrohamot kapott és nem tudták megmenteni az életét.

hirdetes

 

 A gyalogkakukk és a prérifarkas bélyegre is rákerült, 2000-ben a tengerentúlon került forgalomba, ezzel is emléket állítottak a népszerű rajzfilmnek.

 Hamarosan a mozivászonra kerülhet Vili a prérifarkas. A Warner Bros. filmjében a prérifarkas nem a kengyelfutót kergeti majd, hanem bosszút áll az Acme vállalaton azért, mert mindig rosszul járt a tőlük vásárolt fegyverekkel és technikai kütyükkel. A film animációs és élőszereplős lesz egyszerre, mi már nagyon várjuk, hogy mit fognak a mozivászonra vetíteni, hiszen ezen a mesén nőttünk fel és imádjuk, hogy egyre nagyobb divatja van az újragondolt régi meséknek.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Lilla-barlang

Lilla-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A lillafüredi... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!