hirdetes

Szuper tippek bogyós gyümölcsök befőzéséhez – plusz egy isteni recept

TK
Bogyós gyümölcsök

Első ránézésre lekvárunk még túlságosan folyósnak tűnhet, ugyanakkor ez majd változni fog a passzírozás után – ehhez pedig a legajánlottabb egy sűrűbb szövésű szűrő használata. Öntsük bele a fazék tartalmát, majd egy másik edény felett addig kavargassuk gyümölcseinket, még az összes használható része át nem megy a szitán.


Ekkor érdemes csak ízesíteni


Amikor már megszabadultunk az összes nem kívánatos magtól, mely megjelenhet lekvárunkban, csak akkor érdemes a gyümölcsmasszánkhoz adni a cukrot és a zselésítőt. Amennyiben ezt előbb megtesszük, akkor az előbbi folyamatok kapcsán veszítenek majd erejükből. Ez azt jelenti, hogy lekvárunk sokkal hígabb és édesebb lesz, mint amilyenre szeretnénk, ugyanis a szűrő fel fogja majd fogni nem csak a zselésítő anyag, de a cukor nagyobb részét is.

hirdetes


Dolgozzuk össze jól am ár említett két hozzávalóval, majd, ha alaposan feloldódtak, akkor forraljuk fel a lekvárt további 10 percig – tegyük ételünket sterilizált üvegbe, és már készen is vagyunk.


+1 Készíts Te is fehér csokoládés málnalekvárt


A fehér csokoládés málnalekvárnak nem csak rendkívül gyors és egyszerű elkészítése, de cserébe egy olyan különleges ízvilágot fogunk kapni, amit biztosan a következő nyárig emlegetni fogunk.


Hozzávalók:


-    1,5 kg málna
-    30 dkg cukor
-    1 csomag dzsemfix
-    100 gramm fehér csokoládé

hirdetes


Lekvárunk elkészítéséhez először jól mossuk át gyümölcsünket, majd helyezzük azokat egy nagyobb edénybe – erre öntsük rá a cukrot, majd lassú tűzön kezdjük el főzni ételünket.


Amikor már gyümölcsünk levet eresztett, málnáink összeestek, akkor egy botmixer segítségével turmixoljuk össze masszánkat – ezután tegyük bele a csokit, illetve a dzsemfixet. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel lekvárunkat, majd öntsük azokat egy jól kimosott és kiszáradt üvegbe.


Amennyiben szeretnénk megszabadulni a magoktól, a recept variálható – ne adjuk hozzá az elején a megfelelő mennyiségű cukrot, így biztosítva, hogy az utána következő szűréskor az ne ragadjon fel a szűrőn.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pesti Napló

Pesti Napló: 1850–1939. Politikai napilap volt Surányi József kiadásában. A lapot... Tovább

Pákozdi csata

Pákozdi csata: Az 1848-49 es Szabadságharc egyik jelentős ütközete volt. Az egyik oldalon a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!