hirdetes

Koronavírus: ennyi vásárló lehet egyszerre a boltokban

VN

A vírus terjedését lassító intézkedések értelmében célszerű meghatározni egy limitet, hogy egyszerre mennyien tartózkodhatnak zárt téren, például boltokban. Több országban eddig is működött, a „kijön egy, bemegy egy rendszer”, és most hazánkban is lehet rá számítani.

ennyi vásárló lehet egyszerre a boltokban

Korlátozzák a vásárlók számát a boltokban

A koronavírus miatt a legtöbb üzlet zárva van, csak a legalapvetőbbek maradhattak nyitva, úgymint élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piacok és a termelői piacok. Ezeken túl minden szolgáltatás szünetel, kivétel a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A teljesség kedvéért megemlítenénk, hogy az iskolák is zárva vannak, a vendéglátóegységekben elviteltre továbbra is lehet kiszolgálni. A nyitva lévő üzletekben is szigorú szabályokhoz kell tartani magunkat (gondolunk itt a kötelező maszkhasználatra, és a megfelelő távolságtartásra. Ezután pedig még szomorúbb szabályok lesznek, hiszen a számok egyre magasabbak, a helyzet romlik, és még nem tetőződött a harmadik hullám sem.

hirdetes

A mai friss adatok (2021.02.26)

A kormányzati portálon azt írták: 614 612-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 19 499-re emelkedett, a gyógyultak száma 392 314. Az aktív fertőzöttek száma 202 799-re nőtt. Kórházban 11 823 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1480-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 58 667-en vannak, a mintavételek száma 4 443 610-re nőtt.

hirdetes

"A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk", a brit vírusmutáns sajnos nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma is, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak, és újabbakra is lehet számítani. Általános boltzárra nem lehet számítani, de arra igen, hogy maximalizálva lesz a boltban tartózkodók száma. Lapozz egyet, és mutatjuk, mennyi az annyi! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Romkocsma

Romkocsma: igazi hungarikum, melyért rengeteg turista rajong. A 2000-es évek elején kezdődött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!