hirdetes

Titkok a múlt századból: Ismerkedj meg a magyar arisztokrácia titkaival a Béke Hotelben!

ZH

A Radisson Blu Béke Hotel idén ünnepli a 110-dik születésnapját, amelynek alkalmából egy különleges kulturális és gasztronómiai programsorozatot hoztak létre a szálloda dolgozói. A Britanniától a Békéig elnevezésű szállodatörténeti sétán rengeteg titkot megtudhatunk a magyar arisztokrácia ikonikus alakjairól.

Béke Hotel

Britanniától a Békéig


Ahogyan már korábbi cikkünkben megírtuk, a Radisson Blu Béke Hotel idén ünnepli a 110-dik születésnapját, amelynek alkalmából a szálloda dolgozói az elkövetkezendő 4 hónapban több különleges eseménnyel is készülnek. Ilyen lesz például a Britanniától a Békéig elnevezésre hallgató szállodatörténeti séta is, ahol rengeteg érdekességet megtudhatunk a 110 éve működő szállodáról, ahol a múltszázad arisztokráciája élte a mindennapi társasági életét. Többet megtudhatunk a híres költőink és íróink titkairól, amiket a szállodában vittek véghez, mint például Móra Ferenc rendszeres titkos légyottjairól a 150-es szobában.

Szállodatörténeti séta a Radisson Blu Béke Hotelben

A Radisson Blu Béke Hotel bejárásával és süteménykóstolással várják a Britanniától a Békéig című szállodatörténeti sétára a vendégeket a 110 éves szállodába 2023 február 19-én, vasárnap 10 órakor. 

A titkokat őrző szálloda körbesétálása közben megismerkedhetünk az egykori Britannia Szálló kalandos múltjával, amely folyamatos megújulásokon és sikereken ment át egy századnyi év leforgása alatt. Átlépve a Radisson Blu Béke Hotel épületének kapuit káprázatos látvány fogad minket, körbe járva a szálloda termeit megismerkedhetünk Haranghy Jenő iparművész elképesztő művészeti alkotásaival az üvegablakoktól kezdve, a mozaikokon át a freskókig, amelyek igazolják, hogy Haranghy Múzeumként is ismerté vált a 110 éve működő Béke Szálloda.

hirdetes

A szálloda sétára ITT tudsz foglalni! Amennyiben csoportosan látogatnátok meg az eseményt, akkor pedig ITT tudsz érdeklődni!

hirdetes
 

Megismerkedhetünk a Nyugat-Barátok Köre „hadiszállásaként” is ismert Sárga teremmel, ahol kiderül, hogy miért szervezte ide Móricz Zsigmond előszeretettel a társaság összejöveteleit. Móra Ferenc titkaira is fény derül, és kiderül miért mondogatta mindig azt: "néki második otthona".
Miközben az iparművészet remekeit csodáljuk álmélkodva, átéljük a Kupolaterem báljait, ahova olyan hírességek vonzották a vendégeket, mint Hofi Géza, Korda György, Koós János vagy Kovács Kati.

A sétát követően az elegáns Zsolnay Kávéházban foglalhatunk helyet, ahol egy különleges süteménykóstoló vendégei lehetünk.

Ha az épület mesélni tudna, mesélne hajnalig tartó bálokról, szeretőkről, szerelmekről, építészetről és művészetről.

•    A séta időtartama: kb 2 óra
•    A találkozás helyszíne: a Játékszín előtt (Teréz krt.48.)
•    Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
•    FIGYELEM! A séta időpontja a szállodával való megegyezésünk értelmében változhat, ezt kérjük a foglalásnál figyelembe venni!
•    A séta végpontja a Béke Hotelben lesz.
 

Forrás: Fortepan_Császy Alice

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Székely zászló

Székely zászló: A székely zászló a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hivatalos zászlója és... Tovább

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Programajánló
X
Kövess minket facebookon!