hirdetes

Magyarország legszebb téli kirándulóhelye: az eldugott Búbánatvölgy

VN

Nem is gondolnánk, milyen csodás helyek vannak Magyarországon… sok-sok csoda vesz minket körül, csak észre kell venni. A Dunakanyarban megbúvó Búbánatvölgy nagyon egyszerűen megközelíthető a fővárosból indulva, és annyira csodálatos, hogy nem is értjük ki és miért adhatta neki a Búbánat nevet!

Búbánatvölgy a Dunakanyarban

Búbánatvölgy- az egyik legszebb téli kirándulóhely

Nem véletlenül tartjuk Magyarország legszebb vidékeiként számon a Dunakanyart is, rengeteg szép helyet lehet találnia  folyó kanyarulatának mentén, persze már magának a Dunakanyarnak a puszta látványával is nehéz betelni. Búbánatvölgy – vagy ahogyan a helyiek gyakran nevezik: Búbánat – Esztergom északi városrészének egyik belterülete. A csodás Esztergomi Bazilika felfedezése után tehát érdemes egy kicsit tovább bóklászni a környéken, és felkeresni a Búbánatvölgyet is, főleg akkor, hogyha egyébként is van búbánatunk! Az egész Dunakanyar egyik legszebb helye, titkos kis gyöngyszeme, ami tökéletes hely egy kis feltöltődésre.

Miért keresd fel a Búbánatvölgyet?

Mert csodaszép, higgy nekünk! Hangulatos horgásztavak különleges láncolata. De lehet itt szalonnát sütni, bográcsozni, sőt még játszótér is van, és másik plusz pont azért, hogy babakocsival is meg lehet közelíteni. Tehát kicsik is nagyok is jól érezhetik magukat itt, családoknak, baráti társaságoknak, de magányosan érkezőknek is egyaránt ajánljuk. A P∆ és a P+ túrajelzéseket követve csodaszép panorámákat lehet megpillantani, sűrű erdőket fogtok találni a tóparti idillben. Bár nagyon könnyű megközelíteni, ezért sokak kedvence, viszonylag nagy itt a csend, és a nyugalom. Több horgásztó is van itt, de nemcsak a horgászok szeretik ezt az idilli helyet.

hirdetes

hirdetes

Hol található a Búbánatvölgy?

Mit szólsz ahhoz, hogyha azt mondjuk, hogy Budapesttől mindössze egy órás autóútra van egy hely, ami segít elfelejteni minden búbánatodat. Egy olyan csendes, nyugodt, télen is csodaszép kirándulóhely, ahol tényleg csendre, és békére lelhetsz? Ez a hely a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben található. Igen tudjuk, ezzel az infóval még nem sokra mész, de azt is megsúgjuk, hogy, északról a 11-es főút és a Duna határolja. 

Hogyan lehet megközelíteni a Búbánatvölgyet?

Ráadásul nemcsak autóval, hanem busszal, sőt még biciklivel (bár ezt inkább tavaszra, nyárra, és maximum őszre ajánljuk) is meg lehet közelíteni. Külön megállóhelye is van a Budapest–Szentendre–Visegrád–Esztergom vonalon, egyszerűen csak Búbánatvölgy a neve. Két keréken pedig Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény-Szob érintésével  lehet eltekerni az EV6-os számú kerékpárúton, Szobnál kell átkelni a Dunán a 11-es számú főúton kell haladni. Basaharc után lehet balra letérni, és erre a csodaszép helyre kikötni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar kutyák

Magyar kutyák: alapvetően 9 tisztán magyar kutyafajtát ismernek el világszerte: Drótszőrű... Tovább

Pesti Napló

Pesti Napló: 1850–1939. Politikai napilap volt Surányi József kiadásában. A lapot... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!