hirdetes

Interjú a Budapest Dal 2018 egyik döntősével, NÁGI-val

LK

Idén áprilisban megválasztják Budapest dalát a Thália Színházban. A pályázatra 116 zenész jelentkezett művével, a 10 felkért előadó mellett a zsűri 6 dalnak adott lehetőséget a cím elnyerésére. A következőkben az egyik döntőssel, NÁGI-val beszélgetünk a versenyről. 

Ismerjétek meg a Budapest Dal egyik döntősét!

Mi történt veled a legutóbbi interjúnk óta? 

NÁGI: “Az utóbbi időben próbáltam produktívabb lenni, pár hete jelent meg a legfrissebb looperes videóm, amiben ezúttal nem egyedül szerepelek, hanem Molnár Tibi „FMaN” beatbox-os barátommal, azelőtt pedig Camila Cabello Havana című slágerét dolgoztam fel. Tavaly ősszel felköltözött hozzám Pestre a kishúgom, Betti, és mivel ő is egy kis dalos pacsirta, vele is készítettünk egy saját dalt, ami arról szól, mennyire lusták vagyunk korán kelni…smiley

Bejutottál Ya Ou-val a Budapest Dal 2018 döntősei közé, ahol több neves zenész is megméretteti a dalát. Milyen érzésekkel tölt el, hogy akár a tiétek is lehet a város dala?

NÁGI: “Hm… Hébe-hóba eljátszadoztunk már a gondolattal, és természetesen felemelő érzés, de nekünk már az hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy beválogattak minket a számunkra is kedves és elismert felkért előadók mellé, és hogy április 27-én színpadra állhatunk velük a Thália Színházban, a Budapest Dal 2018 Gála koncerten. Az már csak hab lenne a tortán, ha az Úgy kéne nyerné meg a versenyt!”

hirdetes

Mit gondolsz, hogy miben más a ti dalotok a többihez képest?

NÁGI: “Abban mindenképpen, hogy a mi dalunk az egyetlen duett a mezőnyben, illetve talán ez az egyik legkevésbé pörgős szám. smiley Témáját a hazaérkezés pillanata keltette életre, ezzel a hangulattal kezdtük el írni. De érdemes végighallgatni az összes alkotást, nekünk már megvannak a kedvenceink!”

 

NÁGI és Ya Ou dalát az alábbi linken tudod meghallgatni, ahol szavazni is tudsz a párosra: https://www.budapestdal.hu

Ismerjétek meg a <a class="autolinkeles" title="budapest" href="https://www.magyarorszagom.hu/budapest.html">Budapest</a> Dal egyik döntősét!

Kik segítettek abban, hogy ez a dal létrejöjjön?

NÁGI: “A zenét és a szöveget is együtt írtuk a párommal és egyben zenésztársammal, Kovács Danival. Ez volt az első alkalom, hogy közösen kezdtünk dalszerzésbe. Szépen egészítettük ki és építettük egymás gondolatait és ötleteit, mind szövegben, mind zenében. Ya Ou pedig nagyon jó barátunk, így adta magát, hogy őt kérjük fel duettpartnernek, vele több közös feldolgozást is készítettünk már korábban és nagyon szeretek vele egy színpadon állni.”

hirdetes

Mik a további terveid?

NÁGI: “Danival már ötletelünk a következő looperes feldolgozásomon, illetve a saját dalok is előtérbe kerülnek hamarosan: ha minden jól megy, nyáron fogjuk bemutatni az első nagylemezünket, azon is dolgozunk már a zenekarral. Lassan indul a koncertszezon, úgyhogy tavasztól több helyen is fel fogunk bukkanni a fiúkkal!”

Facebook: NÁGI 

Instagram: @nagizene

YouTube: NÁGI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sárospataki tengerszem

Sárospataki tengerszem: elképesztően ritka ezen a vidéken a tengerszem, azonban Sárospataktól... Tovább

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek