hirdetes

Budapest 1 nap alatt, avagy Budapest kihagyhatatlan látnivalói

Noémi Vida

Budapest tele van gyönyörű helyekkel, történelmi kincsekkel, kulturális remekekkel, és ilyen-olyan látnivalókkal, érdekes helyszínekkel. Nekünk Budapestieknek, már fel sem tűnik, hogy nap, mint nap mennyi csoda mellet megyünk el. Mikor felköltöztem a fővárosba, és először suhantam el a villamossal a Hősök tere mellett, tátott szájjal figyeltem, hát micsoda panoráma, a többi utas pedig engem figyelt, hogy miért csodálkozom ennyire. Most már hajlamos vagyok én is természetesének tekinteni ezeket, a dolgokat, így kicsit talán nehéz is összeszedni, hogy mik azok a kötelező Budapesti helyszínek, amiket nem szabad kihagyni, de azért megpróbáltam összegyűjteni.

Budapest 10 legfontosabb látnivalója

Budapest legfontosabb látnivalói: Parlament

Nem teljesen logikus sorrendben fogunk haladni, sőt még csak fontossági sorrendben sem, de szerintem az egyik legfontosabb, ha Budapesten járunk, nézzük meg a világ egyig legszebb parlamentjét. Nézzük meg közelről, vegyük szemügyre az aprólékos részeket, de csodáljuk meg kicsit messzebbről a Duna másik oldaláról, vagy a Margit hídról, hiszen így is csodás panorámát láthatunk! A Parlament Európa második legnagyobb parlamentje, és Budapest legmagasabb épülete, egy valóságos építészeti remekmű, és társadalmilag is jelentőség teljes. A környező épületek is elég csinosak, a 2-es villamos elsuhanása, pedig megkoronázza az egész hangulatot!

hirdetes

Budapest legfontosabb látnivalói: Budai Várnegyed

Egy másik kihagyhatatlan helyszín a Budai Vár, és azt azt körülvevő Várnegyed. Maga a palota több kiállítás helyszínéül szolgál, azt ezt körülvevő romantikus, történelmi hangulatú, ódon, középkori emlékeket őrző épületekkel körbevett, macskaköves kisutcák pedig idilli hangulatot árasztanak, a kilátás pedig a várból Budapestre valami elképesztően Pazar. Nekem a mai napig az egyik kedvenc helyem, egy kiadós sétára tökéletes helyszín!

hirdetes

Budapest legfontosabb látnivalói: Citadella

És ha már ikonikus helyszínek, akkor egy kiadós belváros kirándulásra egy másik tökéletes helyszín a Gellért-hegy, és az annak tetején magasodó Citadella. Innen is igazán szép kilátás nyílik, és egy kicsit el is lehet vonulni a város zajától, és föntről kémlelni a lenti pörgést, ráadásul olyan szuper helyeket lehet meglátogatni felfelé menet, mint a Filozófusok kertje!
 

Lapozz a töbi látnivalóhoz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar operett

Magyar operett: Az operettet a könnyed, fülbemászó stílus jellemzi, de operai igénnyel... Tovább

Soproni borvidék

Soproni borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Soproni borvidék Magyarország egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!