Budapest 1 nap alatt, avagy Budapest 10 kihagyhatatlan látnivalója- kötelező budapesti látnivalók

hirdetes

Budapest 1 nap alatt, avagy Budapest kihagyhatatlan látnivalói

Noémi Vida
Budapest 10 legfontosabb látnivalója

Budapest legfontosabb látnivalói: Szabadság híd

És a Citadelláról jut eszembe, valahogy át kell előtte kelnünk a Dunán a Pesti oldalról, és hát mi máson is tennénk meg, mint az én személyes kedvenc hidamon, amit azt hiszem nem csak én szeretek ennyire, a Szabadság hídon. Az elmúlt nyarak egyik legnagyobb sztárja volt, ugyanis néhány hétvégére lezárták a hidat, és ekkor a gyalogosok vehették át a forgalmat, mini koncertek, piknikek, sütögetés, foci meccs, tollas bajnokság, mindez a Szabadság híd kellős közepén. Noha nem minden nap van lezárva, azért át lehet rajta sétálni, sőt érdemes is, mert a kilátás végig nagyon szép. 

hirdetes

Budapest legfontosabb látnivalói: Fővám téri piac

Ha már a Szabadság híd egyik oldalán lévő Gellért-hegyről esett szó, akkor említsük meg a másik oldalon álló budapestiek piacát a Fővám téri csarnokot is. Őszintén szólva vidékről érkezve, én egészen addig nem értettem, hogy miért ilyen nagy szám egy piac, amíg egyszer arra nem vitt az utam. A Zsolnay cseréppel fedett századfordulós csarnok épülete kívülről is impozáns, a belsejében sétálva pedig tényleg olyan, mintha megállt volna az idő. És nem utolsó, hogy persze piacként funkcionál, friss zöldség, hús, hal, és lángos is van.

hirdetes

Budapest legfontosabb látnivalói: Belvárosi piac

Ha már piacoknál tartunk, akkor néhány finom falat reményében a Hold utcába is érdemes betérni. A piac különlegessége, hogy szó szerint a város szívében van, egy karnyújtásnyira a Parlament, a másik irányban a Bazilika, egy 5 perc séta a Dunapart, így, ha a nagy városnézésben megéheznénk, akkor tökéletes alternatíva, ráadásul nagyon sok jó street food jellegű vendéglátó egység van itt.
 

Lapozz a töbi látnivalóhoz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Utazás