Szánkózás Budapesten

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elmúlt a karácsony, és végre beköszöntött az igazi tél, vele együtt pedig megérkezett a várva várt havazás is! Mi imádjuk ezt az időszakot, főleg azért, mert lehet szánkózni, éppen ezért most bemutatjuk nektek azokat a budapesti helyeket, amiket érdemes felkeresni ilyenkor! 

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Szeretsz szánkózni?

Idén is a Normafa a legkedveltebb helyszín. Itt található a legjobban kialakított szánkópálya, aki csak teheti, menjen el ide akár hétköznap, akár hétvégén. Én inkább a hétköznapot javaslom, mert akkor jóval kevesebben vannak, de ha szereted a tömeget és a nyüzsgést, akkor a hétvége is ideális. Meleg üdítőt és valami kis rágcsálnivalót vigyetek magatokkal, mivel nagyon sokan vannak a büféknél ilyenkor.

 

A második legkedveltebb hely holtversenyben a Tabán és a Gellért-hegy. Mindkét helyszín könnyedén megközelíthető tömegközlekedéssel is, így nem szükséges parkolóhelyet vadásznod, ráadásul azt hozzáteszem, hogy itt a legtöbb hely fizetős. Szóval mindenképp érdemes tömegközlekedéssel érkezni. A Gellért-hegyen a Millenáris park lejtőit javaslom mindenkinek, ezek kellőképpen hosszúak, meredekek. Itt többnyire nincsenek annyira sokan, így tökéletes helyszín a sikláshoz!

 

A harmadik legkedveltebb helyszín a Hármashatár-hegy, a Szépvölgyi út tetején változó hosszúságú és meredekségű lejtők között választhatunk. Ide érdemes autóval érkezni, mivel nincsenek sokan, könnyedén parkolhatunk a Fenyő-gyöngye magasságában.

 

Pesten kicsit nehezebb a dolgunk, mivel nincs annyi domb, mint a budai oldalon. Lehetetlen azonban nincsen, a legtöbb ember a gyermekeit húzza az úton, természetesen szánkón, futva, edzésnek sem rossz! Azért akad néhány dombocska is, amiket most bemutatunk nektek!

hirdetes

 

Irány a Városliget!

A legeslegjobb lehetőséget a városligeti Király domb ajánlja nekünk, de számos dombocska található még ezen a környéken. A helyszín azért is tökéletes, mert könnyedén megközelíthető gépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt és a parkolás is megoldott. A kicsike rossz benne, hogy rengetegen lesznek itt, bármikor is mész, kialakított szánkópálya nincsen, arra csúsztok, amerre csak akartok, éppen ezért egy kicsikét balesetveszélyes is lehet, figyeljetek oda magatokra és egymásra.

 

A másik kedvelt hely, bár kevesen ismerik, a Népligetben található. Az itt kialakított dombocska kifejezetten szánkózó dombnak készült, ha sok hó hullott, akkor tökéletesen lehet csúszkálni rajta, és az előnye az, hogy sokkal kevesebben vannak, mint a Városligetben! Most pedig nézzük a többi, Magyarországon található szánkópályát, a következő oldalon folytatom! 

 

Íme, <a class="autolinkeles" title="budapest" href="https://www.magyarorszagom.hu/budapest.html">Budapest</a> legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Dobogókő

Erre a helyre elsősorban a síelni szeretők érkeznek, de azért akad hely a szánkósok számára is. A 200 méter hosszúságú szakasz teljesen díjmentes, viszont kezeletlen is. Ezt a lejtőt a sípályán túli átjátszóállomásnál találhatjátok meg, és egészen a sípálya tetejéig tart. Hozzátenném, hogy a sípályát szigorúan tilos szánkózásra használni, mivel rendkívül balesetveszélyes! 

 

hirdetes

Irány a Mátra! 

Érdemes ellátogatni Magyarország legmagasabb hegyének környékére is, ami nem más, mint a Kékestető. Gyorsan leszögezem, hogy a Kékestető nem alkalmas szánkózásra, viszont a Mátra más területein szuper pályákat alakítottak ki. Kitűnően alkalmas terepet találhatunk Mátraházán, Mátraszentimrén és Mátrafüreden is, itt biztonságosan csúszkálhatunk a szánkókkal.  

 

Eresztvény

20 év után vehették birtokba a családok 2017-ben az eresztvényi szánkópályát, ami a Salgó és Somoskő várak ölelésében, a Dornyai Turistaház romjánál található. A szánkópálya több mint egyhektáros területen fekszik, aminek közel kilencven százalékán lehet sportolni. 

 

Bánkút

Külön öröm a szánkózás szerelmeseinek, hogy Bánkúton külön felvonó tartozik a szánkópályához is, így nem kell felsétálgatni csúszás után. Azért is érdemes ellátogatni ide, mert a csúcson állva mesés panoráma tárul elénk, láthatók innen az Alacsony-, és a Magas-Tátra csúcsai is. 

 

Visegrád

Visegrádon vár rátok egy 150 méteres kezdőpálya, illetve a bobpálya mellett egy 300 méteres szánkópálya is, és egy sípálya, ahol szigorúan tilos szánkózni! 

 

Királyrét

Királyréten is kialakítottak az Ipoly Erdő Zrt.-vel közösen egy szánkópályát, így a szánkósok gondtalanul élvezhetik a csúszás örömét! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
247 311
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 416 049
Közösség
hirdetes

Szótár

Makói hagyma

Makói hagyma: Esetében is hungarikumról beszélhetünk. A makói vöröshagyma egy... Tovább

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Sport Utazás