Szánkózás Budapesten

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Sz.F.

Elmúlt a karácsony, és végre beköszöntött az igazi tél, vele együtt pedig megérkezett a várva várt havazás is! Mi imádjuk ezt az időszakot, főleg azért, mert lehet szánkózni, éppen ezért most bemutatjuk nektek azokat a budapesti helyeket, amiket érdemes felkeresni ilyenkor! 

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Szeretsz szánkózni?

Idén is a Normafa a legkedveltebb helyszín. Itt található a legjobban kialakított szánkópálya, aki csak teheti, menjen el ide akár hétköznap, akár hétvégén. Én inkább a hétköznapot javaslom, mert akkor jóval kevesebben vannak, de ha szereted a tömeget és a nyüzsgést, akkor a hétvége is ideális. Meleg üdítőt és valami kis rágcsálnivalót vigyetek magatokkal, mivel nagyon sokan vannak a büféknél ilyenkor.

A második legkedveltebb hely holtversenyben a Tabán és a Gellért-hegy. Mindkét helyszín könnyedén megközelíthető tömegközlekedéssel is, így nem szükséges parkolóhelyet vadásznod, ráadásul azt hozzáteszem, hogy itt a legtöbb hely fizetős. Szóval mindenképp érdemes tömegközlekedéssel érkezni. A Gellért-hegyen a Millenáris park lejtőit javaslom mindenkinek, ezek kellőképpen hosszúak, meredekek. Itt többnyire nincsenek annyira sokan, így tökéletes helyszín a sikláshoz!

A harmadik legkedveltebb helyszín a Hármashatár-hegy, a Szépvölgyi út tetején változó hosszúságú és meredekségű lejtők között választhatunk. Ide érdemes autóval érkezni, mivel nincsenek sokan, könnyedén parkolhatunk a Fenyő-gyöngye magasságában.

Pesten kicsit nehezebb a dolgunk, mivel nincs annyi domb, mint a budai oldalon. Lehetetlen azonban nincsen, a legtöbb ember a gyermekeit húzza az úton, természetesen szánkón, futva, edzésnek sem rossz! Azért akad néhány dombocska is, amiket most bemutatunk nektek!

Irány a Városliget!

A legeslegjobb lehetőséget a városligeti Király domb ajánlja nekünk, de számos dombocska található még ezen a környéken. A helyszín azért is tökéletes, mert könnyedén megközelíthető gépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt és a parkolás is megoldott. A kicsike rossz benne, hogy rengetegen lesznek itt, bármikor is mész, kialakított szánkópálya nincsen, arra csúsztok, amerre csak akartok, éppen ezért egy kicsikét balesetveszélyes is lehet, figyeljetek oda magatokra és egymásra.

A másik kedvelt hely, bár kevesen ismerik, a Népligetben található. Az itt kialakított dombocska kifejezetten szánkózó dombnak készült, ha sok hó hullott, akkor tökéletesen lehet csúszkálni rajta, és az előnye az, hogy sokkal kevesebben vannak, mint a Városligetben! Most pedig nézzük a többi, Magyarországon található szánkópályát, a következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Köztársasági Érdemrend

Magyar Köztársasági Érdemrend: az egyik legmagasabb állami kitüntetésnek számít, egészen... Tovább

Szózat

Szózat: a második „Himnuszunk” ,sokak szerint funkcióját tekintve még szebb és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Sport Utazás