hirdetes

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Sz.F.

Elmúlt a karácsony, és végre beköszöntött az igazi tél, vele együtt pedig megérkezett a várva várt havazás is! Mi imádjuk ezt az időszakot, főleg azért, mert lehet szánkózni, éppen ezért most bemutatjuk nektek azokat a budapesti helyeket, amiket érdemes felkeresni ilyenkor! 

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Szeretsz szánkózni?

Idén is a Normafa a legkedveltebb helyszín. Itt található a legjobban kialakított szánkópálya, aki csak teheti, menjen el ide akár hétköznap, akár hétvégén. Én inkább a hétköznapot javaslom, mert akkor jóval kevesebben vannak, de ha szereted a tömeget és a nyüzsgést, akkor a hétvége is ideális. Meleg üdítőt és valami kis rágcsálnivalót vigyetek magatokkal, mivel nagyon sokan vannak a büféknél ilyenkor.

A második legkedveltebb hely holtversenyben a Tabán és a Gellért-hegy. Mindkét helyszín könnyedén megközelíthető tömegközlekedéssel is, így nem szükséges parkolóhelyet vadásznod, ráadásul azt hozzáteszem, hogy itt a legtöbb hely fizetős. Szóval mindenképp érdemes tömegközlekedéssel érkezni. A Gellért-hegyen a Millenáris park lejtőit javaslom mindenkinek, ezek kellőképpen hosszúak, meredekek. Itt többnyire nincsenek annyira sokan, így tökéletes helyszín a sikláshoz!

hirdetes

A harmadik legkedveltebb helyszín a Hármashatár-hegy, a Szépvölgyi út tetején változó hosszúságú és meredekségű lejtők között választhatunk. Ide érdemes autóval érkezni, mivel nincsenek sokan, könnyedén parkolhatunk a Fenyő-gyöngye magasságában.

Pesten kicsit nehezebb a dolgunk, mivel nincs annyi domb, mint a budai oldalon. Lehetetlen azonban nincsen, a legtöbb ember a gyermekeit húzza az úton, természetesen szánkón, futva, edzésnek sem rossz! Azért akad néhány dombocska is, amiket most bemutatunk nektek!

Irány a Városliget!

A legeslegjobb lehetőséget a városligeti Király domb ajánlja nekünk, de számos dombocska található még ezen a környéken. A helyszín azért is tökéletes, mert könnyedén megközelíthető gépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt és a parkolás is megoldott. A kicsike rossz benne, hogy rengetegen lesznek itt, bármikor is mész, kialakított szánkópálya nincsen, arra csúsztok, amerre csak akartok, éppen ezért egy kicsikét balesetveszélyes is lehet, figyeljetek oda magatokra és egymásra.

hirdetes

A másik kedvelt hely, bár kevesen ismerik, a Népligetben található. Az itt kialakított dombocska kifejezetten szánkózó dombnak készült, ha sok hó hullott, akkor tökéletesen lehet csúszkálni rajta, és az előnye az, hogy sokkal kevesebben vannak, mint a Városligetben! Most pedig nézzük a többi, Magyarországon található szánkópályát, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István Bazilika

Szent István Bazilika: Budapest első számú temploma, mely a Belvárosban áll. A budapesti Szent... Tovább

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Sport Utazás
X
Kövess minket facebookon!