hirdetes

Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Sz.F.
Íme, Budapest legjobb szánkózásra alkalmas helyei!

Vidéki szánkópályák

Dobogókő

Erre a helyre elsősorban a síelni szeretők érkeznek, de azért akad hely a szánkósok számára is. A 200 méter hosszúságú szakasz teljesen díjmentes, viszont kezeletlen is. Ezt a lejtőt a sípályán túli átjátszóállomásnál találhatjátok meg, és egészen a sípálya tetejéig tart. Hozzátenném, hogy a sípályát szigorúan tilos szánkózásra használni, mivel rendkívül balesetveszélyes! 

Irány a Mátra! 

Érdemes ellátogatni Magyarország legmagasabb hegyének környékére is, ami nem más, mint a Kékestető. Gyorsan leszögezem, hogy a Kékestető nem alkalmas szánkózásra, viszont a Mátra más területein szuper pályákat alakítottak ki. Kitűnően alkalmas terepet találhatunk Mátraházán, Mátraszentimrén és Mátrafüreden is, itt biztonságosan csúszkálhatunk a szánkókkal.  

hirdetes

Eresztvény

20 év után vehették birtokba a családok 2017-ben az eresztvényi szánkópályát, ami a Salgó és Somoskő várak ölelésében, a Dornyai Turistaház romjánál található. A szánkópálya több mint egyhektáros területen fekszik, aminek közel kilencven százalékán lehet sportolni. 

Bánkút

Külön öröm a szánkózás szerelmeseinek, hogy Bánkúton külön felvonó tartozik a szánkópályához is, így nem kell felsétálgatni csúszás után. Azért is érdemes ellátogatni ide, mert a csúcson állva mesés panoráma tárul elénk, láthatók innen az Alacsony-, és a Magas-Tátra csúcsai is. 

hirdetes

Visegrád

Visegrádon vár rátok egy 150 méteres kezdőpálya, illetve a bobpálya mellett egy 300 méteres szánkópálya is, és egy sípálya, ahol szigorúan tilos szánkózni! 

Királyrét

Királyréten is kialakítottak az Ipoly Erdő Zrt.-vel közösen egy szánkópályát, így a szánkósok gondtalanul élvezhetik a csúszás örömét! Szánkózni a világ egyik legjobb dolga, keressétek hát fel ti is ezeket a szuper helyeket, és élvezzétek a telet, és a vele járó havat! Ha valamelyik hely kimaradt volna, akkor küldjétek el nekünk Facebook oldalunkra, üzenetben és pótoljuk! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Aggteleki Nemzeti Park

Aggteleki Nemzeti Park Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország negyedikként alapított nemzeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Sport Utazás
X
Kövess minket facebookon!