hirdetes

5 budapesti mesejátszótér, ahol varázslatos kalandok várnak!

Rékka

A gyerekkorban az önfeledt játék öröme az egyik legjobb dolog, és szerencsére ehhez ma már számos szuper játszótér is elérhető. Az alábbiakban 5 izgalmas mesejátszóteret gyűjtöttünk össze Budapest különböző pontjain, ahol igazi kalandok várják a kicsiket igényes környezetben!

5 kihagyhatatlan budapesti játszótér

Budavári Mátyás király mesejátszótér

A Budavári Önkormányzat az utóbbi években több tematikus játszóteret is elkészíttetett, ilyenek a Pom Pom, a Cerka-firka, a Rumini és a Vuk – majd a Vuk után megnyitott a Mátyás király mesejátszótér is, stílusosan a Várban, nem messze a Mátyás-templomtól. Itt a játékok révén az igazságos Mátyás királyról szóló mondák elevenedhetnek meg. A gyerekek kedvence minden kétséget kizáróan az emeletes vár, amely alul zegzugos, és még saját ágyú, bástya és függőhíd is épült hozzá. El lehet játszani már létező meséket, de akár újakat is ki lehet találni – a környezet tökéletes hozzá!

Zöld Péter Népmese Játszótér

A Millenáris Parkban megépült Zöld Péter játszótér Budapest egyik legrégebbi tematikus játszótere. Mai formáját 2009-ben kapta, több mint 20 képzőművész munkájának eredményeként. A bejáratban a népmeséből ismert kondásfiú fogadja az érkezőket, de más népmesei alakokat is felfedezhetünk, például a gonosz, kendős, seprűs mostohát. A játék itt egyenlő a mese szálainak összekötésével, a játékszerek történetileg kapcsolódnak egymáshoz. Akad itt hinta, körhinta, mókuskerék, csúszda, mászószobrok, homokozó, de még drótkötélpálya és Elvarázsolt kastély is. Ez valóban egy olyan hely, ahol a fantáziának semmi sem szab gátat. Érdemes zárt cipőben érkezni, ugyanis a talaj nem homokos, hanem kavicsos, ami könnyen bejut egy szandálba, és bizony nagy kényelmetlenséget tud okozni!

hirdetes

Cerka-firka mesejátszótér

hirdetes

A Gellért-hegy tetején bújik meg a Cerka-firka mesejátszótér. Itt nem csupán a gyerekek, de a felnőttek is aprónak érezhetik magukat a hatalmas színes ceruzák között, melyek többnyire mászókaként funkcionálnak. Ezeken kívül egy másik kedvenc darab a hegyező, ami valójában egy mókuskerék, valamint a talajba épített trambulin. És itt még nem ért véget a nagyszerű játékok sora, ugyanis akadnak még itt forgók, hinták, sőt Hasznos Hulladék út is, amelyet végigjárva megtudhatjuk például, hogyan működik a komposztálás. Tehát nem csak remek kikapcsolódást nyújt, de közben tanítja is az ifjúságot!

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon további csodálatos játszóterek várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai Almásy-kastély

Gyulai Almásy-kastély: Gyula egyik legpatinásabb épülete. Az Almásy-kastély épülete számos... Tovább

Goldmark Péter Károly

Goldmark Péter Károly: Goldmark Péter Károly magyar-amerikai mérnök, fizikus. Kezdetekben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás