hirdetes

5 budapesti mesejátszótér, ahol varázslatos kalandok várnak!

Rékka
5 kihagyhatatlan budapesti játszótér

Bóbita Irodalmi Játszótér

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából épült meg a Bóbita Irodalmi Játszótér a lipótvárosi RAM Központ kertjében. Találkozunk itt a vers minden csodálatos szereplőjével; vannak békák, tündérek, sáskák, csigák, szárnyas és szárny nélküli malacok. A tér közepén pedig egy pitypanglevélen pihen maga Bóbita tündér. A költői hangulatot széthagyott színes ceruzák, ecsetek, tollak erősítik, amik egy kicsit a Cerka-firka mesejátszótérre emlékeztetnek. 

A kicsik kötélen, mászókákon, kötélhintákon, sima hintákon, csúszdákon játszhatnak, utóbbiak például olyanok, mintha tintás és festékes üvegcséből folynának ki. Továbbá találni több krétafalat is, ahová bárki megrajzolhatja az alkotásait, anélkül, hogy a művészetével bárkinek problémát okozna!

hirdetes

Margaréta utcai játszótér

A Hegyvidéki Önkormányzat felújítási programjának részeként a Margaréta utca és a Kiss János altábornagy utca sarkán található területen a Palatinium Group által kidolgozott tervek alapján egyedi játszóeszközökkel egy színes, vidám, kreatív, ugyanakkor komfortos tér épült a kisebb és nagyobb gyerekeknek. Egy olyan többgenerációs játszótér épült itt, ahol a legkisebbek ugyanúgy jól és komfortosan érezhetik magukat, mint a kamaszok. 

hirdetes

A játszótér központi eleme egy többfunkciós vár – ezt nevezik falunak – csúszdával, mászófallal, függőhíddal, mászóhálókkal és kis bútorokkal. Emellett bébihinták és lapülőkés hinták, körforgó, rugós játékok, mérleghinta, homokozó vár, faragott állatos mászókák, margarétás kötélmászós mászóka, forgatható kirakó is találhatóak a játszótéren.

+1 Holnemvolt Vár

Az egykori Vidámpark és a Fővárosi Nagycirkusz között hozták létre – szigorúan átmeneti jelleggel – Holnemvolt Parkot, ahol a Holnemvolt Vár található. Ez egy másfél hektáros komplexum, melyet kifejezetten a kisgyermekes családok számára terveztek. Van benne állatsimogató, lovarda, játszótér, kézműves műhely, vurstli és kisvasút is, az igazi attrakció azonban a Hetedhét Palota. A négyszintes oktató- és játszóházban minden szoba egy ismerős állatmese (Vuk, Mekk Elek, Doktor Bubó vagy Süsü, a sárkány) köré szerveződik, a különböző interaktív játékok pedig természettudományos ismereteket ültetnek el a legkisebbek fejében.

Te szeretsz ilyen jellegű játszóterekre járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fröccs ital

Fröccs: Hungarikum. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Alkoholos ital, mely lassan 200 éve... Tovább

Vass Imre-barlang

Vass Imre-barlang: Az Aggteleki-karszt egyik legjelentősebb alakult ki a Vass Imre-barlang, amely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás