hirdetes

Újabb hét, újabb fantasztikus programok a fővárosban június 28. és július 1 között!

Rékka

Bizony, már a júliusnál járunk, és a héten is igazi nyári időre lehet számítani – és a nagyszerű idő mellé ezen a héten is párosulnak szuperebbnél szuperebb programok! A nagy melegben csak a vízpart mellett lehet megmaradni, vagy beltéren – megmutatom, milyen kikapcsolódási lehetőségek várnak a magyar fővárosban!

Fantasztikus programlehetőségek a fővárosban

Grand Mexican Warlock

A 2019 januárjában leköszönt Grand Mexican Warlock idén nyáron három koncert erejéig újra színpadra áll, ebből az egyik június 29-én, kedden lesz a Kobuci Kertben. A Szabó Laci által barátokból összeverbuvált, a zenei sajtó által sokáig supergroupként aposztrofált zenekar nagy ívű pályát futott be; az R33 klubszobájában megtartott zártkörű bemelegítő koncert után az igazi debütálás a Dürer Kert nagyszínpadán, a Fish! és a Turbo vendégeként zajlott 2009. decemberében – itt aztán el is dőlt, hogy a kezdetben side-projectnek szánt formációval nagyon is érdemes komolyabban törődni.

VárKERT Mozi – Friss Hús 2021

Idén, június 30-án kilencedik alkalommal rendezték meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítéseken általában minden hely foglalt, és mindig nagy szakmai- és sajtóvisszhangot kap. A fesztivált minden évben többen látogatják – idén a VárKERT Mozi szervezésében megtekinthetők az idei fesztivál díjnyertes rövidfilmjei.

hirdetes

Zappa – premier előtti vetítés

hirdetes

Június 29-én, kedden, az Uránia Nemzeti Filmszínházban este 8 órától mutatják be Frank Zappa különleges, személyes hangvételű dokumentumfilmjét. Zappa a huszadik század igen meghatározó, extravagáns amerikai művésze, zeneszerző, gitáros, producer és filmrendező. Mintegy három évtizedes munkássága során írt rockzenei, jazz-, elektronikus zenei, nagyzenekari munkákat; életében mintegy 60 nagylemeze jelent meg (1993-ban bekövetkezett halála után is több mint húsz) a Mothers of Invention együttessel vagy saját neve alatt. Egyedi játék és színpadi jelenlét jellemezte, mely számos más zenészt is inspriált, kétségtelenül a rocktörténet egyik emblematikus alakja, aki természetesen a Rock'n'Roll Hall of Fame-nek is tagja. 1991. június 30-án tartott budapesti koncertje az egyik utolsó volt életében.

Ennek a különleges, személyes hangvételű dokumentumfilmnek a készítése a „rajongók által, rajongók számára” szemlélet jegyében, eredetileg közösségi finanszírozásban indult el, amihez világszerte rengetegen csatlakoztak mikro adományokkal. Később a Zappa család is beszállt a szakmai partnerek közé, Frank Zappa egyik fia producerként működött közre a film készítése során. A végeredmény egy rendhagyó alkotás, tele sosem látott archív felvételekkel és interjúkkal, mely minden eddiginél átfogóbb módon mutatja be a 20. század egyik legkarizmatikusabb zenei zsenijének életét, művészeti pályáját a személyes történetét.

A filmet Alex Winter rendezte, a filmben pedig olyan sztárok, ikonok is feltűnnek, mint David Bowie, Ringo Starr, Mick Jagger, Alice Cooper, Paul McCartney, Steve Vai, Mike Keneally, Ian Underwood, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood és Ray White.

Még nincs vége, lapozz a következő oldalra a további szuper programlehetőségekért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Haláp (hegy)

Haláp (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Haláp közülük az egyik. A... Tovább

Sátorkőpusztai-barlang

Sátorkőpusztai-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás