hirdetes

Újabb hét, újabb fantasztikus programok a fővárosban június 28. és július 1 között!

Rékka
Fantasztikus programlehetőségek a fővárosban

Irodalmi szerelmek VIII. – Kaffka Margit és Lesznai Anna élete

Június 29-én kedden a Várkert Bazárban igazi csemege várja az irodalom szerelmeseit. Az Irodalmi szerelmek-est minden alkalommal különleges, ahol a klasszikus és kortárs irodalmi élet alakjai egy más, kevésbé közismert oldalukról mutatkoznak be. Ilyenkor a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek, egy-egy alkotó élet pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az alkotók saját szövegei és levelei elevenednek meg.

Ezúttal az est középpontjában a magyar irodalom két nagy nőalakja, a Nyugat köréhez tartozó Kaffka Margit és Lesznai Anna lesznek – hogy miként éltek, hogyan tudtak érvényesülni, megtalálták-e a boldogságot, és milyen örökséget hagytak ránk. Kaffka Margitot Ady Endre „nagyon-nagy író-asszony”-nak nevezte, nagyregénye, a Színek és évek, ami máig aktuális és kiemelkedő alkotás. Lesznai Anna költő, író, iparművész, a Nyolcak vendégtagja – lírai verseinek fő motívumai a kert, a föld, a fa, a virág. Meséskönyveit ő maga illusztrálta, önéletrajzi regénye, a Kezdetben volt a kert című műve emlékezés és korkép is egyben. Egyébként ő olyan művészek támogatója is volt, mint József Attila.

hirdetes

Az est során közreműködik Lovas Rozi színművész, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Menyhért Anna író, kutató, Szécsi Noémi író és Juhász Anna irodalmár, szerkesztő.

Nóvé Soma

hirdetes

Nóvé Soma a zenei pályafutását a Middlemist Red zenekarban kezdte, azóta pedig rengeteg zenei projekt részvevője volt. Hozzá kapcsolódnak olyan zenekarok, mint a MORDÁI, a The Night Of The Vampire és a Samurai Drive. Most, június 30-án szerdán a TRIP-ben akusztikus hangszerelésben lehet meghallgatni tőle feldolgozásokat és egy-két saját szerzeményt is, amit ezelőtt semmilyen más formációval nem játszott.

Gogol Bordello (US)

A Gogol Bordello zenekart joggal nevezhetjük a gypsy-punk királyainak, hiszen olyanokkal dolgoztak együtt korábban, mint a világhírű producer Rick Rubin, Madonna, de a legutóbbi lemezükön Regina Spektor is közreműködött. Most június 28-án, hétfőn ismét Budapesten járnak, a Budapest Park színpadára csempésznek egy csipetnyi őrültséget és egy eszeveszett bulit.

Te szeretsz ilyen jellegű programokra járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Darvas Iván

Darvas Iván: az egyik leghíresebb magyar színészről beszélhetünk személyében. Darvas Iván... Tovább

Herendi Porcelánmanufaktúra

 Az ország exportjának egyik legfőbb részese a Herendi Porcelánmanufaktúra. 1826-os... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás