hirdetes

Budapesti programajánló az október 16-18. hétvégére

Puskás Rékka
Programok a hétvégére

III. Sétafesztivál

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében október 16-18. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sétafesztivál, amikor három napig ingyen nyílik lehetőség profi idegenvezetők és a különböző topikok szakértői kalauzolásával bebarangolni Budapestet. Idén a különböző vallások és a közöttük lévő párbeszéd áll a Sétafesztivál középpontjában, de persze világi témájú séták is találhatóak a repertoárban. Többek között a Várnegyed, a Felhévíz és a Palotanegyed vallási közösségeit lehet megismerni, de az elhagyott és felújított neonreklámok váltakozó szegélyű útvonala a Magyar Rádión is átvezet, miközben mesélnek az érdeklődőknek bolondokról és szentekről.

Álomépítők mozi

Október 17-én a Csepel Plázában a dán családi animációs kalandfilm, az Álomépítők lesz megtekinthető. A vetítés zártkörű, regisztrációval lehet bejutni. A vírushelyzetre való tekintettel a szervezők úgy szeretnék elrendezni a nézőteret, hogy a családok között kimaradjon hely, így aztán korlátozott számú ember befogását tudják csak biztosítani, ezért érdemes időben regisztrálni!

Múzeumi játékmustra

Október 16-án egy online program keretein belül az ország legnagyobb múzeumi játék-szemléje kerül megrendezésre. Idén az online lehetőségek felfedezése van a középpontban, a Múzeumi Játékmustra honlapján lévő lehetőségből kerülnek ki a győztes programok, attól függően, melyik hány szavazatot kap. De egyéni ötleteket is lehet beküldeni, akinek van egy jó ötlete. Pénteken játéktervezőkkel, múzeumokkal és oktatással foglalkozó szakemberekkel lehet majd élő adásban találkozni. Különböző játékműfajokban és játékosított megoldásokban lehet majd teljesen elmélyedni a szabadulószobától az élő szerepjátékig. Minden résztvevőnek postáznak egy Felfedező- és programfüzetet, aminek a feladatai kiegészítik és elmélyítik a hallottakat. Élőben, a beszélgetések és előadások alatt is lehet kérdezni majd az előadóktól és részt venni online workshopokon.

hirdetes

Wekerlefeszt – Minifeszt

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár október 17-én egy minifesztivált szervez, ez a MINIFESZT – WekerleFeszt „kicsiben”. Az elsősorban a művészetre épülő esemény, művészeti kalandparkkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal és előadásokkal művészetről művészekkel felnőtt érdeklődők számára.

A cyber világ csapdái - Online vízió-offline realitás

hirdetes

Ez az online esemény október 17-én lesz megtartva, az Agóra Kulturális központból közvetítik, és a cyber veszélyeiről, csapdáiról, illetve az online térben történő tapasztalás fizikai síkba való átültetéséről és annak veszélyeiről lesz szó. Mindenkinek nagyon tanulságos, érdemes részt venni rajta!

Családi Nap Királyréten – Fák és levelek. Színek és formák

A Királyréten található Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont megrendezésében október 17-én családi programot szervez, egy rövid séta a természetben, majd a mikroszkopikus világ felfedezése. Emellett kézműveskedés is lesz, levélképeket lehet majd készíteni, illetve észtornák dolgoztatják majd az agytekervényeket.

Légy te is tervező!

A Budapesti Műszaki Tanulmánytárban október 17-én több ezer műszaki eszköz között muzeológus kollégák és egy meghívott ipari formatervező beszélget a formatervezésről, a műszaki eszközök tervezéséről. A program során te is tervező lehetsz, a múzeumi műhelyben megrajzolhatod, tervezheted a jövő műszaki eszközeit!

Tudományok Fővárosa 4.0

A Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség 4. alkalommal szervezi meg a Tudományok Fővárosát, ezúttal a virtuális térben. A színes tudományos kavalkádot az esemény Facebook oldalán lehet élő streamen követni. Érdekes előadások és még érdekesebb bemutatók lesznek láthatók, hazai és külföldi tudományos nagyágyúk egyaránt.

Omnibus – Zene komolyan mindenkinek

A Lovasút Peronon október 18-án, vasárnap folytatódik az Omnibus koncertsorozata. Családos program, a legkisebbektől a felnőttekig mindenki örömét lelheti a koncertjeikben. Ez egy interaktív koncertsorozat, a klasszikus kamarazenekar hangzásával, minden korosztály számára! A koncert előtt pedig lesz egy 10 perces zenés ráhangolódás a gyerekeknek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dráva

Dráva: A nagy magyarországi folyók egyike. A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója 40 095... Tovább

Segesvár

Segesvár történelmi belvárosa, háttérben az Óratoronnyal: A Maros megyei Segesvár... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!