hirdetes

Milyen szuper programok várnak július 30. és augusztus 1. között Budapesten?

Rékka
Újabb kihagyhatatlan programok Budapesten

Tárlatvezetés – Vágyott szépség

A preraffaelita mozgalom felvillanyozta a viktoriánus korszak brit művészeti életét. Az akadémiai ízléstől és a merev szabályoktól elrugaszkodó fiatal művészek vásznain új témák, mélyebb tartalmak és ragyogó színek jelentek meg. Július 30-án, pénteken pedig egy különleges tárlatvezetésen lehet részt venni, melynek során a preraffaeliták festészetét bemutató kiállítás, a Vágyott szépség remekműveit, többek közt Rossetti, Millais és Waterhouse festményeit mutatják be a Magyar Nemzeti Galériában.

Vadlovak – Hortobágyi mese (premier előtti vetítés és közönségtalálkozó)

A Corvin Moziban július 30-án pénteken egy igazán különleges filmvetítésre lehet beülni. A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó. Török Zoltán új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk. Sőt, a vetítést követően közönségtalálkozót is tartanak, melyen természetesen a rendező maga is jelen lesz.

hirdetes

Holdfényes Hendrick's Piknik

hirdetes

A Svábhegyi Csillagvizsgálóban július 30-31. között nemcsak az asztronómia misztikus világába nyerhetünk betekintést, de egy egyedülálló, vezetett csillagnézésen is részt vehetünk, amelyen speciális távcsövekkel pásztázhatjuk végig az eget, sőt, okostelefonnal még saját, varázslatos holdfotókat is készíthetünk. Ha pedig mindez nem lenne elég, a programhoz egy csodálatos piknikezés is tartozik, valamint a Hold ihlette, virágos-fűszeres ízvilágú Hendrick’s Lunar Gint is alkalom nyílik megízlelni.

Na, te melyik programot találod a leginkább érdekesnek ezek közül?

Te szeretsz ilyen jellegű programokra járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Badacsonyi kéknyelű

Badacsonyi kéknyelű: az egyik leghíresebb magyar szőlőfajta a kéknyelű. Ez egy ősi... Tovább

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás