hirdetes

Milyen programok várnak a fővárosban az utolsó októberi héten?

Puskás Rékka

Hihetetlen, de mindjárt véget ér az október is. Az ősz második hónapjának utolsó napjaiban valószínűleg nem kell esőre számítani, és bár az idő erősen felhősnek ígérkezik, azért remélhetőleg minden nap kibukkan a Nap arany arca is a függöny mögül. Nem érdemes tehát otthon maradni, hiszen ezen a héten is szuper programok lesznek Budapesten és környékén!

Programok Budapesten az utolsó októberi héten

Pándi Balázs pop-up hete a Központ konyháján

Október 23. és 27. között a Madách téri Központ konyhájában Pándi Balázs lesz az úr. Balázs amatőr séf, az étlapra pedig olyan fogások kerültek, amiket már évek óta készít az országon áthaladó zenekaroknak és barátoknak. Pándi egyébként nem csak zenei körökben ismert, sokan az Index.hu munkatársaként ismerik. Dobosként a világ számos zenekarával zenélt már együtt, Thurston Moore-tól egész Jim Jarmuschig. A pop-up hetet minden nap 11 és 19 óra között lehet látogatni.

Nagy Emma Quintet: Low Frequency Oscillator – lemezbemutató

Az Opus Jazz Clubban október 27-én, kedden, este nyolctól lesz megtekinthető a Nagy Emma Quintet, mely már az alapítás évében elkészített egy négy számból álló EP-t, 2019 elején pedig a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Most a hamarosan megjelenő új lemez anyagával és egy megújult felállással jönnek majd, vendégelőadóval.

hirdetes

GodxReborn Halloween Party

hirdetes

Október 31-én, szombaton a Metro Club Theatre-ben rendez Halloween partit a GodxReborn csapata. A beöltözés nem elvárás, de egy halloween buli csak akkor jó, ha minden résztvevő alkalomhoz illően beöltözik. Mivel nem lehet az éjszakába mulatozni, már 17 órakor elkezdődik, Marco Ginelli zenéivel, majd őt követi később a pult mögött NoCircle, és Victoria Franches.

Müpamozi: This is England

Hétfőn, október 26-án a Müpában eredeti nyelven magyar felirattal tekinthető meg a This is England, a vetítést megelőzően és követően pedig magyar nyelven folyik majd róla beszélgetés. A történet 1983-ban kezdődik, egy évvel a Falkland-szigeteki háború után. Főhőse egy tizenkét éves srác, Shaun, akinek az apja a 74 napos háborúban esett el – 244 bajtársával egyetemben. Ez is közrejátszik abban, hogy az iskolában gúnyolt, bántalmazott fiú egy szkinhed csoporthoz csapódik. A nála jóval idősebb fiatalok befogadják, apáskodnak fölötte. Margaret Thatcher idejében vagyunk. Shaun később egy olyan frakcióhoz sodródik, amely az angol ultranacionalizmushoz, rasszizmushoz, a Nemzeti Fronthoz kapcsolódik. De hogyan is hozhat ilyesfajta döntéseket egy tizenkét éves fiú, aki csupán közösségre, barátokra vágyik? A film sokszor fájdalmasan, vagy épp ironikusan kérdez rá arra, hogy vajon a felnőttek érettebbek-e, mint a történet kamasz főhőse.

A következő oldalon további programok várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Európa

Európa: Európa Földünk egyik kontinense, amelynek határai nyugaton az Atlanti-óceán, északon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!