hirdetes

Milyen programok várnak a fővárosban az utolsó októberi héten?

Puskás Rékka
Programok Budapesten az utolsó októberi héten

Vissza a feladónak! – Bukowski est

A Trip hajóra október 26-án harmadszorra is visszatérnek a Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongói, hogy bemutassák Charles Bukowski első regényéből, a Postából készült egyfelvonásos sztereodrámájukat. Az alkotók kevert darabnak nevezik a művet, mert egyszerre stand-up, önéletrajzi road movie és kocsmaszínházi produkció is. Mint Bukowski összes írása, sőt, egész élete, úgy ez a darab is a permanens ivás és másnaposság, állandó nőzés, folyamatos munkahelyi őrület és egyéb viszontagságok mellett örök érvényű dolgokat vet fel, és egyszerre szól a mű antihőséről, Henry Chinaskiról (ő Bukowski alteregója), mint rólunk és magáról az életről.

ENEMVÉ 3.2

Október 27-én, kedden a Várkert Bazárban a harmadik évadot kezdi a Várkert Irodalom népszerű sorozata, a Nagy Magyar Versek, azaz ENEMVÉ. A világirodalom klasszikusainak magyar fordításai találhatók itt meg, és szó lesz a legjobb magyar műfordításokról is, illetve, hogy mikor jobb egy fordítás, mint az eredeti. Októberben többek között Ady Endre, Térey János, Weöres Sándor, Varró Dániel, Petőfi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kovács András Ferenc, Tandori Dezső, Pilinszky János, József Attila, Kányádi Sándor és Csoóri Sándor műveiből készül válogatás.

hirdetes

POKET 2 és ½ születésnap

hirdetes

A POKET zsebkönyvek tavasszal elmaradt születésnapja kerül bepótlásra október 28-án, szerdán a MOMkultban. A fellépők között lesznek: Presser Gábor, Beck Zoltán, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Szabó Balázs, a Carson Coma, a Platon Karataev és Wunderlich József.

Gryllus Dániel 70

Október 28-án a Várkert Bazárban a Kaláka együttes alapító tagja és vezetője Gryllus Dániel, és számos önálló művet is létrehozott. A születésnap alkalmából ezekből lesz hallható a szerző és barátai előadásában. Az este első felében egy két éve született bibliai lemez, a másodikban pedig az 1980-as évek közepén íródott dalsorozat lesz hallható, egyedi hangszerelésben.

BBU Halloween Run 2020

A Rottenbiller Parkban október 31-én, szombaton, délután kettő órától újra megrendezik a BBU Halloween Run vérfagyasztó futamát, melynek résztvevői között akadnak vámpírok, zombik, csontvázak és boszorkányok is. A szervezők azért a kicsikre is gondoltak, ők 300 méteren állhatnak rajthoz, míg a legnagyobb táv 21 km lesz, az útvonal pedig a kőbányai pincerendszert is érinti.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kárpát-medence

A Kárpát-medence a Kárpátok, az Alpok és a Dinári-hegység vonulatai által körbevett nagy... Tovább

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!