hirdetes

Budapesti programok október első hétvégéjén

Puskás Rékka

Fordul a világ, változnak az évszakok is. Most már igazán ideért az ősz, az október már tartogat hűvös napokat. De hétvégén még talán lesz részünk nosztalgikus melegben, mert szombaton akár a 26 fokig is felmelegedhet az idő, és hétvégén talán még a napot is látjuk. Nézzük hát, milyen programokon lehet részt venni ezen a – remélhetőleg napos – hétvégén a fővárosban!

Az ősz is tartogat jó programokat

Őszi vegán vásár és kirakoda

Most szombaton és vasárnap a Vegan Garden-ben olyan vásárt tartanak, ahol kizárólag vegán élelmiszerek, tisztítószerek, szappanok, fagylaltok, valamint ruhaneműk, táskák és ékszerek lesznek kaphatóak. A növényi alapú étrendet és életvitelt követőknek semmiképpen nem szabad kihagynia, hiszen az egyébként ritkaságszámba menő termékek most egy helyen lesznek fellelhetőek.

New Wave Pizza & Natural Wine Festival 2020

Mivel tavaly óriási sikert aratott, idén is megrendezésre kerül a New Wave Pizza & Natural Wine Festival. Most hétvégén a Blitz KERT lesz a házigazda, idelátogatva meg lehet tudni, mitől is new wave a new wave, ha pedig valaki dugig tömte magát a finom pizzákkal, leöblítheti őket valamilyen finom borral, hiszen ez a natúr borok fesztiválja is. A szervezők között megtalálhatóak a Blitz Pizza, a Digó, a MANU+ és a Pizza Manufaktúra. Igazán fincsi hétvégének nézünk elébe, nem szabad kihagyni!

hirdetes

Szüreti brunch, bazár & borpiac

Ugyancsak ezen a hétvégén tartják ezt a kétnapos eseményt, valószínűleg idén ez lesz az utolsó ilyen szabadtéri vígasság, hiszen napról napra hidegebbre fordul az idő is. Azonban, mielőtt mindenki begubózna télre, még lesz egy alkalom, amikor az igazi bazári élmény megtapasztalható, nem szabad elszalasztani! A program egyébként a budai Majomhoz csapat szervezésében valósul meg.

hirdetes

Pasarét Termelői Piac

Kéthetente, vasárnap, így most, október 4-én is a Pasarét Bisztró kertjéből piac lesz, ahol mindenféle finomságokat lehet kapni, méghozzá mind maximálisan magyar termelőktől. Mindenféle akad itt, kézműves sütemények, zöldségek, gyümölcsök, termelői méz, számos húsáru. Egyes eladóknál előrendelést is le lehet adni. Rengeteg finomság ősszel érik meg, így most ebben az időszakban igazán érdemes az ilyen piacokra ellátogatni.

Amoeba koncert

Október 3-án a Trafóban lesz megtartva az Amoeba zenekar 10 éves születésnapi koncertje. Ez a banda az ország egyik leginkább foglalkoztatott underground együttese, jellemző rájuk a guture-groovemaster-noesoul hangzás. A születésnapi koncerten az új nagylemezről is hallhatóak lesznek számok, sőt, vendégfellépők is feltűnnek a színpadon. Ez az elsősorban funk-soul-brokenbeat banda az új számokba már diszkó hatásokat is vegyít, még szélesebb közönséghez szólva.

A következő oldalon további események várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar nóta

Magyar nóta: A magyar nóta egyéni szerzőktől származó újkori lírai dal, melyben nép- és... Tovább

Székely zászló

Székely zászló: A székely zászló a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hivatalos zászlója és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!