hirdetes

Budapesti programok október első hétvégéjén

Puskás Rékka
Az ősz is tartogat jó programokat

Októberi Lemezpiac

Október 4-én vasárnap az ELTE Gömb Aulájában ismételten lemezpiacot tartanak, ahol bakelitek mellett kazettákat, DVD-ket, pólókat, posztereket, újságokat és könyveket is lehet vásárolni, megcsodálni a több, mint 80 árusító kínálatából. A klasszikus hangzás szerelmeseinek szinte kötelező program, de azoknak is érdekes, akik valami konkrétat próbálnak levadászni. Sőt, azok számára is remek kikapcsolódás, akik nem a régi hangzás szerelmesei, de szeretik a zenét.

Kiskertpiac – Plant lovers sunday

Ugyancsak vasárnap az ELLÁTÓházba remek rendezvény lesz azok számára, akik imádják a növényeket, ugyanis október első vasárnapján jön a Kiskertpiac. Szobanövényekkel kapcsolatban lehet itt mindenféle tanácsot kapni igazi szakértőktől, valamint mindenféle illatot és ízt és dekorálási módot is megismerhetnek az idelátogatók. Ha nem tudja valaki életben tartani a szobanövényeit, esetleg szeretne több zöldet az erkélyen, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá, annak itt számos lehetősége van ötleteket gyűjteni, tanácsokat kérni.

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje 2020

hirdetes

Október 3-án, szombaton a Csepel Művekben adódik lehetőség egy kiadós barangolásra. Ez a gyár annak idején az ország legnagyobb ipari komplexuma volt, majd a rendszerváltást követően felaprózódott. A Kortárs Építészeti Központ szervezésének hála most szombaton bárki bemehet az összesen 240 hektáros területen terpeszkedő üzembe. Mivel erre nem sűrűn van lehetőség civileknek, érdemes kihasználni az alkalmat!

hirdetes

A bírák este hazatérnek

Vasárnap, október 4-én egy kétórás séta keretében be lehet járni a Bírák és Ügyészek Lakótelepét, mely egy csodálatos szecessziós építmény, a főváros elsőként átadott lakótelepe. A Kissvábhegy déli oldalán fekszik, az egész telepet Árkay Aladár alkotta meg, akinek a másik fő alkotása a séta végpontja, a Városmajori Jézus Szíve Templom. A csodálatos épületek és a séta remek időtöltés, főként, hogy valószínűleg a Nap is sütni fog.

Állatok világnapja a NOÉ Állatotthonban

Sajnos idén a NOÉ Állatotthon eddigi összes eseménye törölve lett a vírushelyzetre való tekintettel, de az állatok világnapja alkalmából vasárnap, október 4-én többféle programmal is várják a kíváncsiskodókat. Nem csak állatok örökbefogadására lesz lehetőség, de fontos szerepet kap a környezettudatos szemléletformálás, a vegetarianizmus és az erőszakmentes szemlélet és életmód bemutatása is. Minden állatbarátnak itt a helye, ha másért nem, hát azért, hogy cuki állatokat dögönyözhessen!

Tánctalálkozó 2020

Most szombaton lesz megtartva az ország több pontján az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, mely hagyományosan a Budapesti Tavaszi Fesztivál során szokott megrendezésre kerülni, de a tavaszi karantén-helyzet miatt az idén október első hétvégéjére tolták. Számos helyszínen lehet meglátogatni az eseményt, Budapesten a Fonó Budai Zeneházban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvény központjában a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet áll, így a folklór szerelmeseinek éppen ideális választás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Műcsarnok

Műcsarnok: esetében Budapest legnagyobb kiállítóterméről beszélhetünk, amely a Hősök... Tovább

2006-os választások

A 2006-os magyarországi országgyűlési választás volt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!