hirdetes

Miért válasszuk úti célnak Bükk-vidéket?

P. B.
Időtöltés a Bükkben

Motorosok figyelem!

Szerpentinekben nincs hiány, ha a Bükki nemzeti parkon keresztül juttok el Lillafüredig. Egészen 30 kilométeren keresztül évezhetitek a kanyargós utakat. Az út végén pedig megpihenhettek a Hámori-tónál, és a fárasztó túra után éttermek és büfék biztosítják, hogy ismét energiához jussatok! 

Ha kellemesen elfáradtunk a túrázástól, kalandparktól, és egyéb aktív tevékenységektől, akkor bizonyára jól eshet lazítani egy fürdőben. 

Fürdők – Miskolctapolcai barlangfürdő

Érdekessége, hogy egyedülálló környezetben, több százezer éves barlangban kialakított fürdőben nyílik lehetőség a fürdésre. A barlangban 5 medence és 2 termál medence is található. És hogy mindezt még fokozzuk, további medencék és szaunapark is kialakításra került, ahol relaxálhatunk. 

hirdetes

Fürdők – Zsóry fürdő

Helyileg Mezőkövesden van a 22 medencével rendelkező Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. Családok számára is ideális időtöltést biztosít a csúszdapark miatt. Ebben a fürdőben is lehetőség nyílik a szaunázásra, továbbá gyógyászati részlege is van. 

Fürdők – Török fürdő

hirdetes

Az Egerben található Török fürdő több évszázados múlttal rendelkezik. A legrégebbi része a török hódoltság ideje alatt épült, és ehhez hűen török stílusú medencékkel találkozhatunk. Az időtöltés kiegészülhet szaunázási lehetőségekkel is. 

Borkóstolás 

Az egri borokat ugye senkinek nem kell bemutatni? A világszerte híres egri bikavér mellett fehérborokat és további vörösborokat is kóstolhatunk. Pincéről pincére járhatunk, ahol a széles választék közüli vásárlást a kóstolások segítik, valamint a Szépasszony-völgyben különleges élményt nyújthatnak a séták is.


A Bükk térségében csodálatos táj és rengeteg lehetőség várja a látogatókat, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára kedvező opciókat kortól függetlenül. 

Képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!