notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Büntetőfékezés miatt börtön

hirdetes

Börtönbe csukták büntetőfékezésért - Fellebbezésénél súlyosbítást kapott!

B. Á.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyre komolyabban veszik a bírók is a büntetőfékezést, nem véletlen ez, hiszen teljesen értelmetlen a manőver, ráadásul roppantmód balesetveszélyes. Végre börtönbüntetést is kiszabtak arra az illetőre, aki súlyos balesetet okozott a meggondolatlanságával, nézzük a részleteket! 

Büntetőfékezés miatt kapott börtönbüntetést

Mivel büntetnéd azokat, akik büntetőfékeznek?

Nap mint nap lehet látni a közösségi oldalakon fedélzeti kamerás felvételeket egy-egy veszélyes közlekedési helyzetről. Ezek egy része figyelmetlenségből adódik, néhány a véletlennek, a balszerencsének, műszaki hibának tudható be. Azonban van egy rész, ők azok, akik fegyverként tekintenek az autójukra, fenyegetnek, büntetnek vele. Ebbe a részbe tartoznak a kisebbségi komplexussal rendelkező, ostoba, IQ-harcos egyének, akik nem képesek felmérni azt, hogy mekkora bajt okozhatnak tettükkel. 

 

Biztos te is találkoztál már ezekkel a géniuszokkal…Haladsz szépen az autópályán, szabályosan próbálsz meg előzni egy-két autót 130-cal a belső sávban, erre megjelenik egy idióta mögötted, villog, dudál, ugat neked, hogy mit képzelsz magadról. Majd, amikor befejezted az előzést, és szabályosan lehúzódsz, megelőz téged, bevág eléd, és megcsillogtatja, mennyi esze van: ilyenkor már nem sietős neki, elkezd fékezgetni előtted. Ezeknek a nem normális egyéneknek annyi eszük sincs, hogy mint egy botnak – úgy gondolják, hogyha belemész hátulról, akkor te leszel a hibás…Hát figyeljetek IQ-bajnokok, rossz hírek következnek…

hirdetes

 

Büntetőfékezel? Mit mond a KRESZ?  

KRESZ 27. paragrafusának 3. bekezdése: „A jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban esetben szabad, ha ezt személy-, vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.” Igen, az, hogy nem húzódott le a belső sávban a szabályosan közlekedő autó, nem ok a fékezgetésre…A legtöbb videón látható, hogy nem indokolja semmilyen forgalmi körülmény a fékezést, nincs se állat, se jármű a közelben. 

 

Ha a fékezgető sofőr gondatlan, tehát nem szándékosan tapos a fékbe, akkor a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértést követi el, viszont abban az esetben, ha a fékezés szándékos, akkor a közúti veszélyeztetés megnevezésű bűncselekményt. Érdemes tudni azt is, hogy nincs ledudálási vagy levillogási jog a KRESZ-ben, csak akkor szabad fénnyel jelezni, vagy dudálni, ha veszélyhelyzetben jeleznénk a többi autósnak. Na, de mik a szankciók? A következő oldalon ezt is elmondom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
184 625
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
378 827
Közösség

Szótár

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: A Balaton felvidék legnagyobb látványosságai közé sorolhatóak... Tovább

A jurta

A jurta: Magyar testvérnépek egyik hagyományos lakóépülete a jurta. Szerte a Kárpát-medence... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 5

Átlagos értékelés: 4.6

Érdekességek