hirdetes

Börtönbe csukták büntetőfékezésért - Fellebbezésénél súlyosbítást kapott!

B. Á.
Büntetőfékezés miatt kapott börtönbüntetést

Börtönbüntetés büntetőfékezésért! 

110 kilométer/órás sebességgel haladt az autópálya belső sávjában a tanulóvezető, amikor megérkezett mögé egy igencsak okos ember. A tanulóvezető nem ment el az útjából, ezért, természetesen szabálytalanul (neki mindent szabad) megelőzte jobbról a skodájával. Ezzel még nem is lett volna akkora baj, megmutatta, ki a jampi, de ezzel nem fejezte be…Szinte a tanulóvezető orra előtt vágott be és nyomott egy kövéret a fékre. Bravó…

A tanulóvezető persze, hogy megijedt, eléggé meglephette a dolog, még egy rutinos vezetőnek is meglepetés az ilyen tahó tett. Szóval, a tanulóvezető megijedt, beletaposott a fékbe, majd a kormányt jobbra rántotta. Sajnos mögötte érkezett egy motoros, 150 kilométer/órás sebességgel. Féktávolságon belül volt, amikor a skodás ráhozta a frászt a tanulóvezetőre a büntetőfékezéssel, és pont a motor elé rántotta a kormányt. Az ütközésben a motoros életét vesztette – az ő felelőssége fel sem merült, ugyanis 130 kilométer/órás sebességgel sem lett volna képes elkerülni az autóval való találkozást. 

hirdetes
hirdetes

A bíróság már elsőfokon is a büntetőfékező autóst mondta ki, egyértelműen bűnösnek a baleset okozásáért. Tettét még ezután is tudta fokozni, ugyanis a történtek után meg sem állt, sőt, gázt adva ott hagyta a helyszínt. A bíróság jogerősen halált okozó közúti veszélyeztetésért és segítségnyújtás elmulasztásáért mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta öt évre a gépjárművezetéstől is. 

Nem volt elég? Kaphatsz még! 

A vétkes a Kúriához fordult, mivel azt remélte, hogy büntetését enyhítik. Melléfogott, alaposan, a Kúria érthető módon nem úgy döntött, ahogyan ő képzelte, másodfokon súlyosbították az elsőfokú ítéletet és közúti veszélyeztetés bűntettének alapesete helyett halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettét állapították meg, ezért a 2 év 8 hónap időtartamú börtönbüntetést 5 évre emelték. Remélem, hogy mindenkinek tanulságos volt ez a cikk, és legközelebb kétszer is meggondolja, mielőtt belevág a büntetőfékezésbe! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény:Hungarikum, mely oltalom alatt áll. A Kalocsai fűszerpaprika... Tovább

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!