hirdetes

Csak kevesen ismerik ezt a különleges templomot, pedig itt fogatták a Harry Pottert

VN

Harry Potter és barátai bejárták az egész világot, most miért ne járnád be te is az ő világukat? Tudtad, hogy a Roxfort kultikus helyszínei Oxfordban a valóságban is léteznek? Sőt bármikor te is megnézheted? 

Christ Church Katedrális Harry Potter forgatási helyszíne

A Harry Potter kultuszról

Létezik olyan ember, aki egyetlen részt sem látott még Harry Potter, és barátainak varázslatos történetéből, vagy ne forgatta volna a könyveket? Igazi ikonikus művé nőtte ki magát a sorozat, sok helyen már a nagy klasszikusokkal is versenybe száll az eredeti írás, hiszen kötelező olvasmányként adják fel a gyerekeknek! Becslésekbe sem merünk bocsátkozni, hogy menni rajongója lehet ennek a különleges történetnek, ami nemcsak egy egyszerű fantáziadús történet, hanem sok, mély mondanivalóval is rendelkező tanító jellegű alkotás barátságról, kitartásról a jó és a rossz harcáról. Na de mit szólnál ahhoz, ha téged is elhívnánk a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, a valóságban is? Te is lépkedhetnél Roxfort kertjében, lépkedhetnél a nagylépcsőkön, és az ebédlőben is sétálhatnál? Bár varázsgyertyákat nem tudunk sajnos adni….

hirdetes

Az Oxfordi Christ Church-katedrális biztosított sok Harry Potter jelenetnek helyszínt

hirdetes

A Harry Potter könyvek és filmek népszerűsége hozzájárult az oxfordi Christ Church-katedrális látogatóinak növekedéséhez. A 16. századi katedrálist és főiskolai komplexumot a népszerű filmsorozat számos jelenetének háttereként használták. Ez egy olyan katedrális, amely a 12. századból származik, abban különbözik a többitől, hogy egy oktatási intézmény – a Christ Church College – szerves részét képezi. VIII. Henrik 1546-ban alapította az egyetemi főiskolát és a székesegyház intézményét, Sir Christopher Wren pedig 1682-ben kapott megbízást a híres harangtorony tervezésére.

Lapozz és mutatjuk a katedrálisban található kultikus Harry Potter filmeshelyszíneket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Elie Wiesel

Elie Wiesel: a 14 magyar Nobel-díjas tudós egyike.  1986-ban Nobel-békedíjat kapott, mint... Tovább

Dagály fürdő

Dagály fürdő: Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda, röviden Dagály fürdőt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!