hirdetes

Csak kevesen ismerik ezt a különleges templomot, pedig itt fogatták a Harry Pottert

VN
Christ Church Katedrális Harry Potter forgatási helyszíne

Milyen Harry Potter filmes helyszínek vannak a katedrálisban?

Négy évszázaddal később milliók látták a történelmi környezetet a Harry Potter-filmeket nézegetve. Az első két Harry Potter-filmben a nagyterembe vezető lépcsőt használták az új roxforti diákok érkezésének helyszínére. Magát a Nagytermet a filmstúdiók a Roxfort iskola nagy étkezőjeként reprodukálták. A kerengőben mintha a Harry Potter filmek udvarában járnánk…csodálatosan szépen ki van alakítva az egész, ne,m csoda, hogy a filmet készítőknek is megtetszett ez a hely.

A híres Harry Potter lépcsők

Visszarepít minket a korai Harry Potter-filmekhez, ezt a híres lépcsőt a "Harry Potter és a varázsló köve" és a "Harry Potter és a titkok kamrája" számos jelenetben használták. A lépcső tetején láthatjuk, amint Harry, Hermione, Ron és mások találkoznak McGalagony professzorral a "Varázsló kövében". A második filmben, miután Harry és Ron lekésik a Roxfort Expressz vonatot, és Weasley kocsijával a Roxfortba kell menniük, a páros felmegy ezen a lépcsőn, hogy megtalálja Argus Filch-et, a Roxfort rosszkedvű gondnokát. A lépcsőházban egy visszaemlékezés látható, amint Tom Riddle Dumbledore-ral beszélget a "Titkok kamrájában".

hirdetes

A híres Harry Potter filmekbéli étkező

Bár itt valójában nem forgatásra került sor, a Christ Church étkezője szolgált inspirációként a Roxfort Nagyterme számára. A nagyterem díszletének elkészítéséhez a teremről készült fényképeket használták fel, és jól látható a hasonlóság. A magas mennyezet, a hosszú étkezőasztalok elülső asztallal és a kidolgozott ablakok mind a nagyterem hangulatát keltik. Az egyetlen dolog, ami hiányzik? Lebegő gyertyák, elvarázsolt mennyezet és varázslatos professzorok sora.

hirdetes

Hol található ez a hely?

A Christ Church Cathedral Oxfordban található. Önmagában is csodaszép. Bárki beléphet, jegyváltást követően. Érdemes megnézni nemcsak a Harry Potteres helyszíneket, hanem az egész épületet. Egyébként szoktak lenni kifejezetten Harry Potter témájú vezetett túrák is. Hát nem izgalmas? 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Horvátország

Horvátország: Horvátország állam Európa délkeleti felén a Balkán-félszigeten.... Tovább

Március

Március: Az év harmadik hónapja, a tavasz érkeztének hava. Magyar népszokások szerint szokás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!