hirdetes

A legjobb karácsonyi akció: így működik a cipősdoboz kampány

cipősdoboz akció 2022

Milyen cipősdoboz kell a cipősdoboz akcióhoz?

Teljesen mindegy milyen cipősdobozt választasz, a lényeg, hogy jó állapotban legyen. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél porosodik néhány elfekvőben otthon. Amit még mi tanácsolnánk, hogy a méretre is gondoljatok, ha valami nagyobb dolgot tennétek bele, például egy plüsst, vagy mesekönyvet, akkor egy picúrka doboz nem lesz megfelelő. Mit csinálj, ha nincs otthon cipősdobozod? Ez egy nagyszerű ok arra, hogy körbetelefonálj, és a barátaiddal, családoddal is megoszd ezt a remek kezdeményezést!

Milyen ajándék kell a cipősdoboz akcióhoz?

Első körben azt kell eldöntetned, hogy kinek szeretnéd adni az ajándékot, azaz milyen korú gyermeknek, fiúnak, vagy lánynak, az ajándékok válogatásánál ezt kell szem előtt tartanod. Ha van gyerkőcöd, akkor akár a nem használt, de jó állapotban lévő játékai is belekerülhetnek, ami meghatározza rögtön a kritériumokat. Mi úgy szoktunk ajándékokat válogatni, vásárolni, hogy elképzelünk egy konkrét kis karaktert, hogy minek örülhetne, milyen vidáman játszik majd ezzel vagy azzal, esetleg habzsolja be a szaloncukrot. Szívvel-lélekkel igazán meghitt élmény cipősdoboz csomagokat összeállítani. 

Mi kerüljön a cipősdobozba?

A cipősdobozba olyan dolgokat kell csomagolni, ami egy kisgyereknek megfelelő ajándék lehet. Nemcsak játékra lehet itt gondolni, hanem édességre, higiéniai szerekre, íróeszközökre, mesekönyvre, színezőre, plüssökre. ITT egyébként van egy ötletlista, ami segíthet! Fontos, hogy olyan játékot nem szabad a csomagba tenni, ami agresszivitást kelthet, például pisztolyt. Ne tegyél bele PC játékot sem, hiszen nem biztos, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel hozzá. Sajnos gyümölcsöt sem lehet csomagolni, a romlandósság miatt, de konzervet sem. Gyógyszerekkel ne is próbálkozz! Törékeny dolgokat se csomagolj, mert szállítás közben megsérülhetnek. Amennyiben folyékony dolgot tettél a csomagba, például tusfürdőt, azt külön nejlonba csomagold be, hogy ki ne folyjon! 

hirdetes
A csomagba tehetsz egy karácsonyi képeslapot is, vagy egy személyes levelet, családi fotót, hogy az ajándékozott is közelebb érezze magát hozzád.  Néhány, kedves, támogató mondat biztosan jól fog jönni! Írhatsz neki kedves sorokat, kereshetsz egy kedvenc gyermekkori verset is, de az email címedet, postai címedet, telefonszámodat ne add meg! Lehet személyes az ajándék, de ennek a varázsa, pont ebben a titokzatosságban van. Segítettél valakinek, amiért nem vársz köszönetet! 
hirdetes

 

Mit csináljak az elkészült cipősdobozzal?

Megvetted az ajándékokat, összepakoltad? Nagyon jó! Már csak be kell csomagolnod, mert tudod, a csomagolás egy ajándéknál nagyon fontos! Hupsz nem szóltunk, hogy a cipősdoboz méretének kiválasztásánál erre is figyelned kell, hogy vajon be tudod-e csomagolni… Színes csomagolópapírral kell, méghozzá külön az alját, és a tetejét, mert miután leadtad, még egy ellenőrzésen fog átmenni, hogy biztosan nem került-e bele semmi tiltólistás. De hogy ne essen szét, ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Majd a dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, így: “fiú 12″ vagy “lány 8″. Ezután már csak el kell juttatnod egy erre kijelölt helyre, akik eljuttatják a csomagod a megfelelő gyermeknek. A legkreatívabb csomagolást még díjazzák is!

Hova vigyem a cipősdobozom?

Szerencsére már rengeteg gyűjtőhely van az országban, egészen pontosan 386. Ezen a listán ki tudod keresni, hogy hol van hozzád a legközelebb. http://ciposdoboz.hu/gyujtopontislsta Az sem baj, ha te személyesen nem tudod leadni, szervezzetek gyűjtést a munkahelyen, és vigyétek el közös erőkkel, az akció vége előtt. Fontos, hogy a legutolsó cipősdoboznak is be kell érnie december 18-ig, mert csak így tudják a szervezők biztosítani, hogy mindenhova eljusson az ajándék karácsonyig.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Őrség

Az Őrség Magyarország egyik legszebb része, ha nem a legszebb. Az egyik legjobb jellemzője az,... Tovább

Fertőd

Fertőd Magyarország észak-nyugati részében található kisváros, melynek alig több, mint 3000... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!