hirdetes

Columbo – érdekességek, melyeket érdemes feleleveníteni

TK, ZH

A Columbo egy amerikai tévésorozat, melyet William Link és Richard Levinson készített. Az Egyesült Államokban 1968-ban adták először, viszont a sorozat közvetítése egészen 2003-ig kitartott, de az utolsó években már csak hellyel-közzel tűnt fel a képernyőn. Magyarországon 1972-ben sugározták először. 

Peter Falk

A sorozatot a mai napig adják hazánkban, valamint DVD-n is megjelentek az epizódjai. A címszereplő hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség ügyosztályának nyomozóját Peter Falk alakítja.


Mi a sorozat története?


Columbo alakja számtalanszor feltűnik sorozatokban, filmekben, egészen az 1960-as évektől kezdődően. Először a The Chevy Mystery Show című sorozat egyik epizódjában, bár itt még Bert Freed alakítja. Ezután a hadnagy a Presciption: Murder című előadásban jelenik meg. Ezt a későbbiekben filmre vitték, ahol már Peter Falk játszotta a karaktert. A karakter népszerűsége végett ekkor készítették el a már önálló sorozatát, melyet eleinte heti egyszer vetítettek. A Columbo azonnali siker volt, így hét egész szériával gazdagították a hadnagy történetét. Később filmek formájában is megjelent.

hirdetes


Mostani cikkünkben olyan érdekességeket olvashattok a híres sorozatról, melyek Titeket is meglephetnek.

 

 

Te szereted ezt a sorozatot? Most hoztunk Nektek egy rövidebb jelenetet belőle.

 


Mindig sikerült elkapni a gyilkost?

hirdetes


Rögtön az lenne rá a válaszunk, hogy igen, pedig, ha jobban belegondolunk, kivétel erősíti a szabályt. A sorozat egyik részében, cím szerint az Elfelejtett hölgyben (1975.) nem sikerül rács mögé zárni az epizódban szereplő gyilkost. Akkor a hadnagy a kiöregedett színésznőt futni hagyja, miután öngyilkosságnak álcázva megöli férjét, mert az nem volt hajlandó finanszírozni műsorát. A híres színésznőt, Grace Wheeler Willist Janet Leigh alakította.


Mi a címszereplő keresztneve?


Nagyon szemfülesnek kell lennünk, hogy ezt tudjuk. Két epizódban adódik ugyanakkora alkalmunk arra, hogy észrevegyük szereplőnk nevét. Szinte sosem esik róla szó, viszont az első évad harmadik epizódjában (Holt tárgyak), valamint az ötödik évad negyedik részében (Becsületi ügy) láthatóvá válik számunkra. 

 

 

Ammenyiben érdekel cikkünk folytatása, ahol a többi érdekesség taláható, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egyetemi könyvtár

Egyetemi könyvtár: A város közepén, a Ferenciek terén található ez a csodás hely, melyet... Tovább

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!