hirdetes

Columbo – érdekességek, melyeket érdemes feleleveníteni

TK, ZH
Peter Falk

Előbbinél akkor, amikor Columbo megmutatja jelvényét, utóbbinál pedig amikor egy autóbalesetet követően a hadnagynak alá kell írni néhány papírt -mindkettőnél jól látszik keresztneve is: Frank. 


Mennyi idős lehetett a legidősebb elkövető?


A legtöbb ember számára a kor csak egy szám. Ugyanakkor a legidősebb színész, vagyis pontosabban színésznő, aki a sorozatban játszott Ruth Gordon volt. Ő az epizódjának forgatása során 81. életévét töltötte.


Milyen kocsival jár a hadnagy?


A címszereplő ismertetőjegye a szájában lógó vagy kezében tartott szivar, a drapp ballonkabát, valamint a kutya, melyet csak „kutyának” nevez. De vajon milyen autóval járkál Columbo? A válasz: egy halványkék Peugeot 403 Cabriolet, mely minden részben elmaradhatatlan társa. Az egyik, 1974-ben megjelent epizódban ráadásul rádióján jelentkezik be, így fény derül: 194-es a hívószáma.

hirdetes


Peter Falk segített a sorozat rendezésében?


Nem sokan tudják, hogy két részt is a színész rendezett, méghozzá az első évad utolsó epizódját, valamint társrendezőként a második évad első részét. A sorozat érdekessége ezen kívül, hogy Steven Spielberg is beült a rendezői szék mögé egy rész erejéig - az első évad Ahogy a könyvben meg van írva hozzá kötődik.


Feleségének volt külön sorozata?


Feleségéről többször is szó esik a sorozatban, mégis a hadnagy elmondásai alapján ismerjük csak, a vásznon sosem jelenik meg. Érdekes viszont, hogy a hetvenes évek vége felé sugároztak egy sorozatot, melynek két évadja volt, négy különböző címmel. Ennek a főszereplője Mrs. Columbo névre hallgatott, egy rendőrfeleség képében jelent meg, de ő maga is nyomozott. A cikkünkben már többször említett széria gyártói viszont ennek a vonalnak nem örültek, így az utóbbi, sorozatbéli Mrs. Columbonak el kellett válni.

hirdetes


Milyen dallamot dúdol Columbo?


Egy bizonyos dallam a legtöbb részben felcsendül, van, hogy csak háttérzeneként, viszont többnyire Columbo dúdolja, vagy fütyüli. Egy esetet mutat meg nekünk a sorozat, amikor a szenátori székért induló gyilkos szájából szólal meg. Ez egy gyermekdal, a This Old Man.

Te szereted ezt a sorozatot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rudas fürdő

Rudas fürdő: A Rudas gyógyfürdő Budapest egyik, a török hódoltság idejéből megmaradt... Tovább

Nagyböjt

Nagyböjt: A nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!