hirdetes

A járvány közben sem kímélik az embereket az internetes csalók

B. Á.

A kapzsiság nem ismer határokat, még ebben a nehéz helyzetben is képes valaki arra, hogy átverje a hiszékeny, naiv embereket – Nézzük, mire érdemes odafigyelnie mindenkinek, miről lehet felismerni az internetes csalókat! 

Elképesztő internetes átverésekkel akarják lehúzni az embereket

Az előre utalás nem nyerő! 

Rengetegen utalnak még mindig előre egy adott termékért, pedig ez az a csalástípus, amire már nagyon sok helyen felhívták a figyelmet – Soha nem szabad előre utalni! Hogy miért? Az előre utalás bizalmi kapcsolatot igényel, amit egy vadidegen kihasznál. Rengetegen árulnak olyan terméket, ami nincs is, előre kérik el a pénzt, a terméket pedig természetesen sosem küldi el.

Ha az eladó ragaszkodik az előre utaláshoz, vagy furcsa történetet ad elő ennek szükségességéről, az azonnal gyanús, mivel számtalan más megoldás létezik egy adott termék átvételére. Ha van lehetőség, mindig ragaszkodjunk a személyes átvételhez, ha a távolság miatt ez nem megoldható, akkor viszont az utánvétes megoldást válasszuk.

hirdetes

Érdemes olyan hirdetési felületen keresgélni és vásárolni, ahol le lehet ellenőrizni, hogy ki az eladó, mivel a vásárlóknak kötelező értékelést készíteni a lezajlott adás-vételek után – ezekből pedig kiderül sok minden az eladóról. 

hirdetes

Hamis termékek bankkártyaadatokért

A koronavírus-járványt kihasználva egyre inkább sokasodtak, sokasodnak meg az olyan weboldalak, melyek egészségügyi termékeket, fertőtlenítőszereket, maszkokat kínálnak, barátságos áron. Ebben az esetben a csalók semmi mást nem szeretnének, csak megszerezni a bankkártyaadatokat. Az ilyen weboldalakat könnyedén fel lehet ismerni, mivel a csalók nem fordítanak sok energiát a kinézetre, a dizájn nagyon egyszerű.

Ezeken az oldalakon nem szerepelnek visszafizetési szabályok, vagy tisztázatlanok, a legtöbb esetben hamis telephely van megadva, de az is előfordul, hogy egy hasonló termékeket forgalmazó másik cég alapítója van megadva kontaktnak. Az ilyen weboldalakat ki lehet szűrni a kommentek és értékelések alapján is, mivel a hamis áruházak esetében meglepően sok a pozitív visszajelzés – ezek minden bizonnyal hamis profiloktól érkeznek. Ezzel viszont még koránt sincs vége, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szilvásváradi kisvasút

Szilvásváradi kisvasút: A Szilvásváradi Erdei Vasút a Szalajkavölgy-Fatelep és a... Tovább

Szent István-barlang

Szent István-barlang:  A Szent István-barlang fokozottan védett, cseppkövekben gazdag... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek