hirdetes

A méltán híres Dallas sorozat – Te emlékszel még rá?

TK

Decemberben lesz pontosan 31 éve, hogy a Magyar Televízió elkezdte sugározni a Dallast, ezzel bemutatva a magyar nézőknek a texasi Ewing család történetét. Mostani cikkemben erről a sorozatról fogok Nektek mesélni, ráadásul egy-két érdekességet is olvashattok.

Dallas - Te emlékszel még rá?

A Dallas egy amerikai televíziós sorozat, melyben egy texasi olajmágnás családot ismerhetünk meg, s az ő hétköznapi történéseiket követhetjük végig. A sorozat megjelenésével nem is sejtették, hogy a texasi família tizennégy évadon keresztül állandó vendég marad tízmilliók háztartásában, és 357 epizóddal fogja belopni magát az emberek szívébe. A Dallas minden idők egyik legsikeresebb televízióssorozatának tekinthető.

Ne felejts el lapozni, a következő oldalon, illetve ott találod a legvicesebb jelentek válogatását is. Lapozó a cikk alján! 


Mi az, amit feltétlenül tudnod kell róla?


Mint már említettem, idén lesz 31 éves hazánkban a sorozat, tehát 1990. december 28-án kezdték el vetíteni Magyarországon, a Magyar Televízió csatornáján. Sugárzása egészen az 1997-es évig tartott, majd később az RTL Klub, valamint az M1 is ismételte a szériát, de egyik sem vetítette teljesen újra. 

hirdetes


Érdekessége, hogy a magyar nézők akkor ismerkedhettek meg a híres dráma sorozattal, amikor már Amerikában majdnem befejeződött. Ott 1978. áprilisában indult el. 


Ennek oka a rendszerváltás volt, előtte ugyanis nemkívánatosnak ítélte a kultúrpolitika a gátlástalan kapitalista üzérkedést folytató Jockey és a luxusban élő, a gazdaság amerikai álmát megtestesítő családjának történetét.

 

 

Te szereted a Dallast? Hoztunk Nektek egy rövidebb jelenetet a sorozatból!

 

hirdetes

 

 

 

Honnan is indult a sorozat?


1978-ban egy ötrészes minisorozatként indult a Dallas, melynek helyszíne a címet is adó Texas állambeli Dallas városa. A középpontban egy olajmágnás família, a Ewing család áll. Az alaptörténet szerint a Ewingok saját mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, és olyan óriási befolyással és vagyonnal rendelkeznek, hogy egy valóságos vagyonállamot alkotnak, saját szokásaikkal és törvényeikkel Southfork területén.


Ez a filmsorozat kiinduló pontja, ennek a családnak a hétköznapjait láthatjuk a televízión, melyben tizennégy évad során nem kevés esemény történik; láthatunk válásokat, csalódásokat, hazugságokat, valamint viszályokat az ízig-vérig amerikai szappanoperában.

 

A következő oldalon a cikkünk folytatásán kívül a Dallas 1996-os filmjébe is betekintést nyerhettek, de megtaláljátok a legvicesebb jelenetek válogatását is!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Őrség

Az Őrség Magyarország egyik legszebb része, ha nem a legszebb. Az egyik legjobb jellemzője az,... Tovább

Vas megye

Vas megye Magyarország legnyugatibb megyéje Ausztria mellett. A megye székhelye Szombathely. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!