hirdetes

A méltán híres Dallas sorozat – Te emlékszel még rá?

TK
Dallas - Te emlékszel még rá?

Miért is lehetett annyira népszerű a sorozat?


Magyarországon is rendkívüli népszerűségnek örvendett a sorozat, egy csapásra kultikussá vált. Ennek oka az lehetett, hogy a magyarok számára tényleg álomszerű világot közvetített a szappanopera, hiszen a hazai valóságtól az nagy mértékben eltért. Akkoriban a magyar televízión három műsor volt közkedvelt: a Dallas, a Família Kft., illetve a Szomszédok – az utóbbi kettő a kis magyar valóságról szólt.


A sorozatnak karakteres arculatot adott a máig is emlékezetes főcímzenéje, valamint az első indítóképsora – ahol a fontosabb figurák három különböző profilból a dallasi/southforki tájat kémlelik.


Az eredeti minisorozatban elsősorban hat szereplő körül forgott a cselekményszál: Ellie, akit Barbara Bel Geddes alakított, Jim Davis Jock szerepében, Patrick Duffy, mint a szívtipró Bobby, és felesége, Pamela, akit Victoria Principal játszott. A híres hatos közé tartozott még Jockey karakterében Larry Hagman, míg Lucyében Charlene Tilton.

hirdetes


A negyedik évadtól sajnos Jock már nem volt látható, ugyanis az őt alakító színész (Jim Davis) elhunyt. Ezután csak a 13.évadban voltak jelentősebb változások, mint például, hogy megjelent benne George Kennedy, mint Carter McKay, aki Jockey legújabb riválisa lett.


Óriási népszerűségét az is alátámasztja, hogy akkoriban számtalan szülő kérte, hogy a Bobby, Samantha, vagy épp Pamela névre keresztelhesse születendő gyermekét. 

Íme a legvicesebb jelentek válogatása:

hirdetes


Te tudtad?


A Dallasozás volt az első tévéhez köthető ivós játék, vagy legalábbis ez volt az első, ami szélesebb körben népszerűvé vált. Ennek oka egyszerű: nem titkolt, hogy szerettek a sorozat szereplői a pohárhoz nyúlni. A játékszabályt is ez adta: valahányszor valamelyik karakter alkoholt iszik, a játék résztvevőinek is le kell gurítaniuk egy italt. Már maga Jockey is annyi whikseyt fogyaszt egy-egy részben, hogy nem kell sok epizódot megnéznünk, anélkül is hamar a kellőnél több alkoholt juthat szervezetünkbe.

 

Tekints bele Te is a Jockey visszatér c. filmbe!

 

 

 

Te szereted ezt a híres sorozatot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Töltött káposzta

Töltött káposzta: Nincs olyan magyar háztartás, ahol karácsonykor ne kerülne elő a töltött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!