hirdetes

Debrecen 5 kihagyhatatlan látnivalója, amit idén ősszel útba is ejthetsz

VN

Debrecenbe kéne menni…. bizonyára mindenki ismeri ezt a dalt, és most nagyon aktuális is, hiszen idén ősszel keresve sem találnál Debrecennél jobb úti célt magadnak. A határak zárva, de a hazai nagyvárosok megannyi kinccsel, és felfedezni valóval várják a kirándulókat. Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, egy nyüzsgő kulturális, történelmi, és turisztikai központ, nem csoda, hogy rengeteg nevezetesség van itt, mi ebből most az 5 legfontosabbat emelnénk ki, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni.

Top 5 debreceni látnivaló

#1.Debrecen legnagyobb látványosságai: Nagytemplom

Ha megfogsz egy debreceni képeslapot, olyan 99%-ban a Nagytemplom valamilyen formában szerepelni fog rajta. A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma, ezenkívül a legnagyobb protestáns templom is az országban. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”. De ha nem nagyon vagy vallásos, és nem igazán rajongsz a templomokért, ezt az embletikus debreceni jelképet akkor sem hagyhatod ki, hiszen a tornyaiból semmihez sem fogható panoráma nyílik a városra, ráadásul az ország legnagyobb harangját is megtekintheted itt! Nyitva tartás: szeptember 1-től október 31-ig: hétfőtől péntekig 9-16 óráig, szombaton 9-13 óráig, vasárnap 12-16 óráig, november 1-től február 28-ig: hétfőtől péntekig 10-15 óráig, szombaton 9-13 óráig, vasárnap 12-16 óráig. A jegyárak 700 forinttól kezdődnek, de többféle túra is van, és csoportos, valamint diák kedvezmények.

hirdetes

#2. Debrecen legnagyobb látványosságai: Debreceni Egyetem

hirdetes

A Debreceni Egyetem az egyik legkiemelkedőbb hazai felsőfokú oktatási intézmény, de neked nem azért kell meglátogatnod, hogy egy kis tudást magadba szedj, hanem azért, mert igazán impozáns a főépülete. Én például mindig is irigykedtem az itt tanulókra, hogy milyen szerencsések, hogy ilyen csodaszép környezetben tanulhatnak, na meg aztán milyen jó diplomaosztós képeket lehet ez előtt az eklektikus-neobarokk épület előtt, és díszudvarában készíteni, és hát a hagyományos francia szökőkutakba való diploma utáni pancsiról meg ne is beszéljünk. Javaslom, ha erre jársz, mindenképpen tegyél itt te is egy kört.
 

Lapozz a következő oldalra, mert mutatunk érdekességeket még! Tudni akarod, hol tanult Ady Endre, Arany János, Csokonai Vitéz Mihály, Kölcsey Ferenc, Móricz Zsigmond, Szabó Magda? Mutatjuk, csak lapozz egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tagore sétány

Tagore sétány: Balatonfüred leghíresebb része, évente sok százezer turista látogatja meg.... Tovább

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Történelem Utazás