Debrecen 5 kihagyhatatlan látnivalója: ezek Debrecen legfontosabb nevezetessgei

Debrecen 5 kihagyhatatlan látnivalója, amit idén ősszel útba is ejthetsz

VN

Debrecenbe kéne menni…. bizonyára mindenki ismeri ezt a dalt, és most nagyon aktuális is, hiszen idén ősszel keresve sem találnál Debrecennél jobb úti célt magadnak. A határak zárva, de a hazai nagyvárosok megannyi kinccsel, és felfedezni valóval várják a kirándulókat. Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, egy nyüzsgő kulturális, történelmi, és turisztikai központ, nem csoda, hogy rengeteg nevezetesség van itt, mi ebből most az 5 legfontosabbat emelnénk ki, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni.

Top 5 debreceni látnivaló

#1.Debrecen legnagyobb látványosságai: Nagytemplom

Ha megfogsz egy debreceni képeslapot, olyan 99%-ban a Nagytemplom valamilyen formában szerepelni fog rajta. A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma, ezenkívül a legnagyobb protestáns templom is az országban. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”. De ha nem nagyon vagy vallásos, és nem igazán rajongsz a templomokért, ezt az embletikus debreceni jelképet akkor sem hagyhatod ki, hiszen a tornyaiból semmihez sem fogható panoráma nyílik a városra, ráadásul az ország legnagyobb harangját is megtekintheted itt! Nyitva tartás: szeptember 1-től október 31-ig: hétfőtől péntekig 9-16 óráig, szombaton 9-13 óráig, vasárnap 12-16 óráig, november 1-től február 28-ig: hétfőtől péntekig 10-15 óráig, szombaton 9-13 óráig, vasárnap 12-16 óráig. A jegyárak 700 forinttól kezdődnek, de többféle túra is van, és csoportos, valamint diák kedvezmények.

#2. Debrecen legnagyobb látványosságai: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem az egyik legkiemelkedőbb hazai felsőfokú oktatási intézmény, de neked nem azért kell meglátogatnod, hogy egy kis tudást magadba szedj, hanem azért, mert igazán impozáns a főépülete. Én például mindig is irigykedtem az itt tanulókra, hogy milyen szerencsések, hogy ilyen csodaszép környezetben tanulhatnak, na meg aztán milyen jó diplomaosztós képeket lehet ez előtt az eklektikus-neobarokk épület előtt, és díszudvarában készíteni, és hát a hagyományos francia szökőkutakba való diploma utáni pancsiról meg ne is beszéljünk. Javaslom, ha erre jársz, mindenképpen tegyél itt te is egy kört.
 

Lapozz a következő oldalra, mert mutatunk érdekességeket még! Tudni akarod, hol tanult Ady Endre, Arany János, Csokonai Vitéz Mihály, Kölcsey Ferenc, Móricz Zsigmond, Szabó Magda? Mutatjuk, csak lapozz egyet!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Történelem Utazás