notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Disznósajt készítése, a tökéletes disznósajt receptje

Disznósajt készítése házilag

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Van, aki szereti, és van, aki undorodik tőle, egy azonban biztos: a disznósajt Magyarország részévé vált az idők során! Most bemutatjuk nektek ezt az igazi falusi finomságot, cikkünkben egy jól bevált, remek receptet is találhattok!

Isteni finom disznósajt recepttel

Szereted a disznósajtot?

                                                                                                       

Magyarországon a disznótor, rendszerint télen, a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, amely manapság a városi emberek számára népszerű turisztikai és hagyományőrző élménnyé vált. A disznóvágás vagy disznóölés a háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos disznótoros hurka, kolbász, töltött káposzta fogásokból rendezett vacsora.

 

A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt. Általában a disznóhizlalás befejezését a hideg téli időszakra időzítették, hogy a romlékony hús egy részét lefagyasztva hosszabb ideig is eltarthassák.

hirdetes

                                                                                                       

Disznóvágás után a disznót feldolgozzák, készül hurka, kolbász, töpörtyű, és még sok minden más. Nem vesz kárba szinte semmi, a disznónak minden részét felhasználják valamilyen formában.

                                                                                                       

hirdetes

A legismertebb disznó-testrészek a sonka,a szalonna, és a csülök, ezeket pácolás után füstölve tartósítják. A magyar népéletben a sonkát legtöbb helyen húsvétig elrakják, és az ünnepen tálalják föl. Ugyanolyan ismertté vált az évek során a disznósajt is, ez az étel viszont eléggé megosztja az embereket, csakúgy, mint a kocsonya! Remélem, hogy te szereted, a következő oldalon megtudhatod, hogyan készítheted el hagyományos módon a világ legfinomabb disznósajtját!

                                                                                                       

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
717 883
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 260 438
Közösség
hirdetes

Szótár

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Bükk

Bükk: Magyarország második legnagyobb hegye, az Északi-Középhegység tagja. Az ország... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar