hirdetes

Mi az a DJI Local Data Mode, és hogyan teszi biztonságosabbá a drónreptetést?

Máté Balázs

Hogy fokozott adatvédelmet biztosítson ügyfeleinek, a DJI nemrégiben egy új biztonsági funkciót mutatott be, amely a DJI Local Data Mode (azaz „helyi adat mód”) nevet kapta. Ezt a módot kiválasztva a drón több funkciója is deaktiválódik, hogy minden adat az eszközön maradjon. A DJI Local Data Mode az új frissítéssel elérhető a DJI GO 4 és a DJI Fly alkalmazásokban is.
 

Mi az a DJI Local Data Mode, és hogyan teszi biztonságosabbá a drónreptetést?

Félreértés ne essék, az, hogy ez a mód csak most került bele a DJI eszközökbe nem jelenti azt, hogy egészen idáig nem voltak biztonságosak a DJI drónjai. Az új mód csupán egy új lehetőséget kínál a pilótáknak, hogy hozzáférhetetlenné tegyék a drónadatokat külső felek számára.

Mit csinál a DJI Local Data Mode?

A Local Data Mode aktiválása megtiltja az éppen használt DJI alkalmazásnak, hogy adatokat küldjön az internetre, vagy adatokat fogadjon onnan. Letiltásra kerülnek a DJI-nak és a harmadik feleknek küldött adatok is. A készülék és a többi alkalmazás természetesen továbbra is változatlanul hozzáfér az internethez.

Amikor egy pilóta a DJI valamelyik alkalmazását használja, az applikáció gyakran kommunikál a DJI és külső felek szervereivel, tehát adatokat küld ezekre, és fogadja is azokat róluk. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy firmware- és szoftverfrissítéseket kereshessen, és összegyűjthesse azokat a helyadatokat, amelyek a geofencing határok betartásához szükségesek. Ha tehát bekapcsolod a Local Data Mode-ot, akkor ugyan adataid nem kerülnek át a DJI és más felek szervereire, de több hasznos funkciót is elveszítesz majd, amíg a mód aktív.

hirdetes

Szerencsére a DJI egy extra kapcsolót is elhelyezett a beállítások között, ami lehetővé teszi, hogy a Local Data Mode bekapcsolásakor is működjön a helyadatok küldése, hogy az alkalmazás naprakész helyinformációkat tudjon lekérni az internetről. Ilyenkor a Local Data Mode minden szerverkommunikációt letilt, de engedélyezi, hogy az alkalmazás helyadatokat küldjön a DJI térképekért felelős partnerének, a Mapbox-nak.

Nézegess gyönyörű drón fotókat! Kattints az alábbi képre, galéria nyílik, melyet a nyilakkal alpozhatsz végig! 

hirdetes

Vannak szép drón fotóid? Szeretnéd ország-világnak megmutatni? Küldd el nekünk Facebook oldalunkon üzenetben, lehozzuk! Kattints IDE! 


Jó, de tényleg biztonságos a Local Data Mode?

A DJI nem várja el a felhasználóitól, hogy mindenki csettintésre higgyen nekik, ezért felkért egy független ellenőrt, hogy vizsgálja meg a funkció működését. Ezt az ellenőrzést az FTI Consulting hajtotta végre, amely megállapította, hogy a DJI nem trükközik titokban, a felhasználó tudta nélkül.


„Az FTI felmérése során megállapította, hogy amikor az LDM aktív, az semmilyen alkalmazás által generált adat nem kerül elküldésre a harmadik felek által működtetett infrastruktúrák felé, beleértve a DJI-t is. Az egyetlen kivétel ez alól az, amikor a felhasználó az LDM mellett a „Map Request” [térkép lekérése] funkciót is aktiválja; ebben az esetben az FTI megállapította, hogy a készülékek a várt Mapbox4 infrastruktúrával kommunikálnak a térképadatok biztosítása céljából. Az FTI felmérése továbbá megerősítette, hogy a DJI többféle bevált biztonsági gyakorlatot is alkalmaz.”

Hogyan aktiválható a DJI Local Data Mode? Sajnos, ez már csak a következő oldalra fért ki, lapozz kérlek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton

A Balaton a magyarok kedvenc üdülőhelye nyaranta, a magyar tengernek is szokás... Tovább

A matyó népművészet

A matyó népművészet: hungarikumnak számít. A matyó népművészet a 19. Század végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek