hirdetes

Ha csodás téli kirándulóhelyet keresel a családnak: Irány Dobogókő- könnyű túrával

VN

Amikor Magyarország legszebb kirándulóhelyeit gyűjtsük egy listára –bármilyen szempontból is történjen a csoportosítás-, a csodás panorámát adó Dobogókő jellemzően nem maradhat ki. Természetesen az év minden napján, így télen is csodaszép. Te is imádni fogod, meg úgy az egész család is. Könnyű túrával megközelíthető ez a csodás téli kirándulóhely, mutatjuk is, hogy hogyan.

Dobogókő egyszerű megközelítése

Dobogókő az egyik legszebb téli kirándulóhely

Miért menne az ember kirándulni olyankor, amikor kint mínuszok repkednek, sálban, és nagykabátban is már-már meg lehet fagyni, miközben a buszt várjuk, vagy kiszaladunk a szeméttel. Pedig hidd el, mindezek ellenére imádni fogod ezt a kis téli kirándulást. Az évnek ebben az időszakában is szükségünk lehet egy kis mozgásra, és sok-sok friss levegőre. A Dobogókői panoráma, a téli mesevilágot mutató arca pedig le fog venni a lábadról. Mivel nagyon könnyedén megközelíthető többféle módon is ez a hely, nem lesz nehéz dolgod a téli kirándulás során. Aszfaltos úton is sokáig lehet menni, de van erdei út, és kifejezett túraútvonal is megy ide.

Hogyan lehet a legegyszerűbben megközelíteni Dobogókőt?

hirdetes

Hogy kinek melyik a legegyszerűbb, azt mindenki döntse el maga, hiszen számtalan alternatív lehetőség van, amiket most szép sorjában fel is sorolunk. Egészen a hegytetőig el lehet menni autóval is, ahol van egy fizetős parkoló rész, innen már csak pár tényleg lépés a csúcs, és a mesés panoráma. Budapestről érkezve a 11-es úton kell haladni Pilisszentkerszt felé, majd a Dobogókői úton a Két-bükkfa-nyereg felé kell tartani, teljesen a hegytetőig. De ha valaki nem szeretne vezetni, vagy nincsen autója, annak sem sokkal bonyolultabb Dobogókőre eljutni.

hirdetes

Hogyan lehet eljutni Dobogókőre busszal?

Dobogó kő azon kívül, hogy meseszép egy hely, azért is olyan nagyon népszerű, mert tényleg könnyedén megközelíthető. A Pilisszentkereszti Forrás u. megállótól mindössze 20 percet kell gyalogolni a téli mesevilághoz,a  csodaszép, és különleges panorámához. Pilisszentkeresztről végig aszfaltozott út vezet fel a hegytetőre, ezért babakocsival is megközelíthető, tehát remek családi kirándulás. 

Túrázás Dobogókőre

Természetesen túraútvonalon is el lehet jutni Dobogókőre, így a kicsit aktívabb pihenni vágyóknak is tökéletes választásnak bizonyul ez a lehetőség. Az országos Kéktúra útvonala is elhalad itt, és közben számos olyan csodás pontot is útba lehet ejteni, mint a Zsivány-szikla, vagy az Attila-forrás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lecsó

Lecsó: az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb szezonális ételünknek számít.A paprikás... Tovább

Szentgáli Kőlik-barlang

Szentgáli Kőlik-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!