hirdetes

Dupla maszkot kell viselni a mutációkkal szemben?

VN

Több helyen is felrebbent a hír, hogy az új koronavírus mutációval szemben az eddig használt védekezési módszerek nem működnek hatékonyan. Több helyen lehet olvasni a hírt, hogy egy szimpla maszk nem nyújt védelmet az új koronavírus mutációkkal szemben. De mit mondanak a szakértők erről?

Dupla maszk új koronavírus mutáció ellen

Más maszkot kell viselni a koronavírus mutáció miatt?

Dr. Stanley Weiss, epidemiológus, a Rutgers New Jersey Medical School és Rutgers Közegészségügyi Iskola professzora így fogalmazott a kérdéssel kapcsolatban: ”a mutációk nem befolyásolják a viselt maszk típusát, viszont befolyásolják a maszkviselés fontosságát, és helyes módját.” Mit akar ez jelenteni? Csupán annyit, hogy az új variáns miatt nem kell másmilyen maszkot hordani, csupán az eddigi maszkot kell hordani, méghozzá jól hordani. Na de mégis hogyan?

hirdetes

Hogyan kell a maszkot jól hordani?

hirdetes

Nem hiszem, hogy kérdés ez még, és vannak olyanok, akik nem lennének tisztában a maszk viselés helyes módjával, mert annyiszor, de annyiszor elmondták már, hogy maszkot az orrot és szájat teljesen elfedve kell hordani, de sokan még sem így csinálják. A maszkviselés lényege, hogy ne jusson ki, be semmi. Éppen ezért a maszkot úgy kell hordani, hogy szorosan illeszkedjen az archoz. Bizonyos esetekben ez azt jelentheti, hogy extra maszkot kell viselni, ha így elviselhetőbb, ebben az esetben tehát szükség lehet egy második maszkra, de nemcsak az új koronavírus mutáció miatt. Szakértők szerint az a legnagyobb probléma, hogy sokan rosszul viselik a maszkokat, olyan maszkot hordanak, ami lecsúszik az orrukról, mert nem elég szoros. A kényelmet veszik elsődleges szempontnak nem pedig a funkciót.

Tehát javasolt dupla maszkot viselni? Lapozz a következő oldalra, és elolvashatod a szakértők véleményét, illetve azt is megtudhatod, hogy milyen egy jó maszk, és mennyire hatékony!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Torockó épített öröksége

Torockó épített öröksége: határon túli hungarikum. A magyar határtól körülbelül 300... Tovább

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek